Bila SUAMI Masuk Dapur!!!

Friday, November 13, 2015

Sekali sekala citer pasal husband. Erkkkk...rasanya jarang kot. Alaaaa...bagi chance lah sket nak show off...hahaha...Biasalah orang lelaki ni kan. Jarang nak tunjuk skill memasak dia tu. Tapi bila sekali sekala masuk dapur bersilat dengan sudip and kuali. Ehhhhhhh....sedapnya masak.


Dinner malam tadi jer pon. Buat mee goreng. Bahan² suma dah siap. Tinggal nak masak jer. Bila husband offer diri nak take over, wife apa lagi. lompat bintang lah. Kentang kentung kentang kentung...maka terhasillah mee goreng air tangan suami. Bukan main bangga lagi bila orang puji mee goreng dia sedap. Cer kalau kita masak, nak dengar perkataan...'emmm...sedapnya' tu pon payah. Tapi kalau dah makan bertambah tu maknanya sedap lah kan. Cuma ego nak puji masakan isteri tu sedap. Kan...kan....ngeee...

Ingatkan boleh lah bawak bekal. Tapi laku plak mee goreng air tangan suami ni. Bertambah² makan ngan anak². Next time tugas menggoreng mee dah boleh serah kat husband lah macam ni. Dah...tu jer nak citer. Tu pon nak kecoh kan. Kbai!

Note: Pening dok mikir nak masak apa setiap hari. 


You Might Also Like

20 komen

  1. hahaha..
    kecoh bab ni xper.
    suami lg suka kot wife dia puji.

    ReplyDelete
  2. betul tu..sekali sekala nak jugak rasa air tangan suami..Fida pun suka tambah kalau suami Fida yang masak..tak tau kenapa...

    ReplyDelete
  3. seronok yer sesekali merasa masakan air tangan suami...untung jugak suami mahu ke dapur..asben nad setakat goreng telur tu boleh laaa..hahaha

    ReplyDelete
  4. bgs somi fiza boleh masak..boleh tukau2 turn masak..hehe..

    ReplyDelete
  5. Sesekali memang ler sedap... Cuba hari2, hehe...
    Tapi macam saya pun, sesekali kena juga masuk dapur bersilat, barulah ikatan semakin erat :)

    ReplyDelete
  6. Wah.. sesekali pass baton masak seronokkan.. haha.. hubby kita xpandai mana.. tp skrg rajin gak dia masuk dapur nak bljr masak.. minta2 bila dah pandai boleh la relax sikit kita.. haha

    ReplyDelete
  7. Mmg nampak sedap weyh....basah gitu...mak pun dah terliur hihi..
    Alang alang cik abe nak masak, apa lagi kan Fiza.....tak lepaskan peluang ler

    ReplyDelete
  8. Seronoknya Fiza kalau dpt macam ini selalu kan.
    En abe kakak tak pernah pun Fiza. Kalau kakak minta tolong kacau yg dah siap dlm kuali pandailah tapi nak buat macam en abe Fiza tu memang tak adalah..

    ReplyDelete
  9. nampak sedap, menarik mee goreng tu!
    saya masak meggi boleh la...hahaha

    ReplyDelete
  10. sesekali suami memasak sedap ye...biasalah fiza suami akak pun tak pernah nak puji kalau masak sedap, tapi kalau tak sedap tu laju je dia komen...sentap mak tau

    ReplyDelete
  11. Zura tengok pon terliur. hahahahaha
    org lelaki nih sesekali jadik chef mmg sedap hasilnye kan~

    ReplyDelete
  12. hehehe.. okayla tu kak.. dapat relax2.. hehe..

    ReplyDelete
  13. lovely!
    heaven kan bila mr.asben masak kan.
    yum yum :)

    ReplyDelete
  14. memang kan kalau dorg masak. sedap tu lain macam huhuhuhu. tapi dapur mesti selerak ya rabbi. kitaaaaa jugak nak kena hadap.

    ReplyDelete
  15. Mmg nampak sedap. Mcm mee goreng basah je. Lepas ni boleh la mintak tolong masak lagi ye.

    ReplyDelete
  16. Mestilah nak kecoh, bukan selalu suami ke dapurkan, Fiza. Haruslah nak kongsi cerita. Kalau I lahkan, HD masuk dapur goreng telur pun I nak blogkan tau. Keh3x...

    Okeylah lepas ni tuga goreng mi boleh serahkan pada yang pakar. Kata sedapkan, biarlah suami yang uruskan. You boleh tolong rasa aje ^_^

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page