Oh! My Handphone!!!

Tuesday, December 01, 2015

Salam 1 December 2015. How time flies. Dah masuk hujung tahun dah kita. Macam biasa, kemalasan nak update datang tak kira masa. Ditambah dengan kerja² pejabat...hurmmmm...Macam ni lah part time blogger. Kena pandai bahagi masa antara kerja dan blogging...cewahhhh...Ok, back to the title. Tengah sedih nih...huhuhu...


My Samesng TAB yang dah berkhidmat hampir 3 tahun dah mula menunjukkan tanda² sakit. Sakit tenat gittew. Kenapa lah saat² genting ko nak jatuh sakit. Saat di mana nak kena siapkan kelengkapan persekolahan anak²...Duit buku, baju sekolah, registration fees untuk tadika, registration fees untuk playschool...ppffttttt....


Macam ni lah kalau nak call atau nak send message. Errrkkk...masih pakai message? Ni kalau waktu terdesak quota tenet habis yerp. Kita main message² jer. Hanggggg memanjang. Message pon tak masuk. Nak call pon tak boleh. Tak kluar keypad nya. Ntah mana menyorok pon tak tau lah. Pastu kan...bateri cepat habis. Nak charge pon amik masa yang lama...huhuhu....

Kalau nak sakit pon, sakitlah time nak dapat bonus ker. Time dapat increment ker. Kenapalah skang baru nak sakit...haishhhh...Nasib event sabtu haritu aku bawak camera. Tapi leceh lah plak nak transfer² gambar. Memang lah HP skang banyak yang murah. Tapi aku jenis pakai barang tu pakai sampai lunyai. Tengok....betapa setianya aku dengan sesuatu tu. 

Gittew lah kisah aku dah HP. Pasal HP pon nak citer dalam blog...muahahaha...gasaklah. Janji ada citer.

Note: Bulan ni gaji awal sebab Christmas . Jenuh lah nak menunggu gaji tahun depan.


You Might Also Like

19 komen

  1. takpe. saya pun citer gak pasal HP dalam blog. hahaha

    ReplyDelete
  2. tab saya pun rosak teruk... dah kene beli baru tapi tak terbeli lagi. huhu

    ReplyDelete
  3. mmg gitu kut..kalau nak rosak mesti tgh2 bulan, tgh2 sengkek..time dpt bonus increment, mesti sihat walafiat jer..nyampah..hahahaa

    ReplyDelete
  4. mmmm...geng la HP pon kejap elok, kejap tak..mmg kena jaga elok2..nak membeli fikir balik

    ReplyDelete
  5. Ambik duit yg bawah bantal Fiza haha...
    Tak ada hp susah pulak
    Sekarang ni hp dah jadi satu keperluan

    ReplyDelete
  6. hahaha.. fiza jue hat pakai tab ni awal tahun beli pun dia dah mula ngader2 taik kuda tau.. nyampassss

    ReplyDelete
  7. Nampak gayanya kena belilah barulah tu..hehehe :)

    ReplyDelete
  8. selalunya memang mereka2 ni suka sakit time kita terdesak kofkofkof bertabahlah mak budak

    ReplyDelete
  9. 3 tahun tu oklah jugak....memang nak kena beli baru..hp Wa dah pecah dibuat anak..belum sampai setahun lagi...Salam kenal n follow sini.

    ReplyDelete
  10. Dah sampai masanya untuk kau ditukar dengan yang baru.. hihihi

    ReplyDelete
  11. Sekarang ni tak ade gajet yg boleh tahan lama, diaorang saje buat macam tu supaya cepat sikit kena ganti baru...huhu Strategi tu...

    ReplyDelete
  12. Alahaii kak. Handphone Nan pun selalu hang tapi tak pernah jdi macam tuu

    ReplyDelete
  13. Bonus biasa bulan berapa? Tahun baru cina dapat bonus tak? Patut la Fiza tak reply PM kat messenger ari tu. Nak rosak rupanya.

    ReplyDelete
  14. hp baru plisss en hubby sempena 10 thn kawin gituuuu ;) ;)

    ReplyDelete
  15. siannyer mak henpon rosak., huhu2

    ReplyDelete
  16. ni dah sama nasib dengan tab sepupu.. guna lama jugak tu.. more than two years.. biasalah kak gadjet ni mmg..

    ps : dia minta ganti baru tu =P

    ReplyDelete
  17. hahaha kan...kot ye pun nak sakit carilah masa yang sesuai hehehe

    ReplyDelete
  18. samalaaaaa... asyik hang. terpaksa tuka baru thn depan.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page