Dimulakan dengan BISMILLAH...

Tuesday, May 03, 2016

Cakkkkkk... 

 #makempatanak 

Ada yang windu dengan kita tak...hehehehe...perasan plak nak ada orang rindu kat dia. Tapi kita rindu nak baca blog awak² semua. Masa pantang tak bley nak melayari tenet sangat. Nak jimat quota punya pasal kan. Orang pakai prepaid cenggini lah. Kena berjimat cermat. Free² nanti kita terjah blog awak² semua yerp. Kerja setimbun pon dah sedia menanti nih.  

Hari ni 1st day bekerja. Rasanya....Ya ampunnnnn...Rasa malas nya. Rasa nak mengulit ngan baby jer. Biasalah bila dah lama cuti kan. Bila dah lama tak drive pon rasa lain macam. Rasa macam baru belajar bawak keta plak...hahahaha... over sangat plak ko ni. Dua bulan cuti ko. Mana pegang steering. Bebaru ni jer start deive. Nasib lah ingat lagi jalan nak gi office pagi nih...kahkahkah...


Haishhhhhh... Belum tengah hari dah tak sabar nak balik. Rindu ngan budak domok² ni. Tengoklah tu...menyengih sampai tak nampak mata. Sedih jer hantar baby pagi ni. Baru 2 bulan dah kena gi nursery. Huntunglah uols yang masih ada parents. Boleh tolong jagakan sampai 4 - 6 bulan pon dah kira ok. Nak hantar nursery tak der lah risau sangat sebab dah beso sket kan. 

Ok lah. Pam susu dah mula memanggil² tu. Tanggungjawab ibu menyusu cenggini lah. Kena curi masa sket untuk mengepam. Aku pon dah tak tau nak tulis apa nih. kBai!!

Note: Cepatlah pkul 5.30 pm. 



You Might Also Like

10 comments

  1. heheheh welcome back to office. melampau tak ingat jalan opis tu.. kekekek happy to see u fiza..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum fiza..

    dah mula kerja ye, itulah mesti rasa sedih, rindu 1st time tinggal baby kan..moga iman harraz baik2 saja

    ReplyDelete
  3. senyum macam tu mmg ler buat orang geram...hihihi

    ReplyDelete
  4. Pernah juga dulu-dulu selepas subuh hantar baby ke nursery sebelum pergi kerja. Tapi itu lah kenangan yang akan membuatkan kita tersenyum.

    ReplyDelete
  5. selamat bertugas..
    baby behave. so, ibu pon kena kuat semangat juga :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Dah 2 bulan dan Fiza
    Moga semuanya dipermudahkan.
    Memang sedih memula naik kerja selepas confinement

    ReplyDelete
  7. sama ler baby kita, baby nursery :)
    and tahniah. da balik keje ha ha ha...

    ReplyDelete
  8. Kalau tengok baby tersengih macam tu, manalah boleh tahan hati. Dah tentu-tentu meronta nak balik rumah. Tapi nak buat macamana, tanggungjawab pada kerja pun kena dibuat juga.

    Bila fikir-fikir balik, untungnya saya ni alahai. Dua-dua anak dapat bantuan kakak/mak tolong jagakan. Hati pun tak risau mana!

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive