Peha tu...Peha...!!!

Thursday, May 26, 2016


Apsal gebu sangat ha??? Gewam ibu nengok tau. Rasa macam nak gigit² jer. Dah macam drumstick KFC...hahaha... Alhamdulillah...membesar bagai johan si Harraz skang ni. Ibu dia makin kurus cikeding. Anak makin menambah berat badan, Zat² ibu dah pegi kat anak gamaknya. Sluar jeans jaman anak dara pon dah muat....woot...woot...

Jumaat lepas Harraz demam. Terpaksalah si ibu amik emergency leave. Sedih nengok anak demam. Bila dah masuk nursery ni kena siap sediakan mental, fizikal dan emosi yang kental. Demam dah baik skang ni selsema dan batuk plak datang...huhuuhu... Doa aku biarlah aku yang demam, batuk selsema. Jangan lah budak debab ni yang tak sihat. Ibu kalau tak sihat masih kebah lagi buat kerja² rumah. Anak kalau tak sihat kena pantau siang malam.


Suka sangat buat mata cenggitu. Dah nak masuk 3 bulan dah si debab harraz ni. Cepat betul masa. Please lah...please don't grow up so fast boleh tak. Sebab bau baby ni sedap sangat. Air liur basi pon wangi...muahahaha... Tak sabar nak balik gomol awak ni debab. Kaki borak si debab ni. Tu yang syiok melayan ☺☺

Note: Nak kena amik jugak jab pneumococal vaccine nih. Extra precaution.


You Might Also Like

13 comments

  1. Memang gebu ni, Fiza. Drumstick KFC pun tak menggiurkan macam ni. Ni kalau nampak, memang nak gigit-gigit tau!

    Susahkan kalau anak yang sakit. Dengan mak-mak sekali 'jatuh sakit' tengok anak tak sihat!

    ReplyDelete
  2. aduh bam bamnye awak harraz...gerammmm tgk!!seronok ade baby ni kan fiza.... dayyan dah besoo..dah pandai rimas kalo kene gomol...kene bikin baby lagi sorang nie ...eh? hahaahahhaha

    ReplyDelete
  3. geram kan tengok peha/lengan ketul ketul tu. I selalu cakap kat baby I dulu nak gigit lah nak buat rendang lah >,< hehhe pastu makin melasak, makin hilang ketulan tu. dulu I selalu cakap nak baby mokmok sampai sekolah. pastu my mom cakap janganlah, kesian dia sebab once dah aktif and pandai berkawan, dia lari sana sini nanti mengah kang

    ReplyDelete
  4. lama tak ke sini. lain dah blog.
    cantiknya! suka tengok

    dah beso dah anak fiza ye
    dah kewujudan dia tak perasan. tau dah bersalin
    ni dah tau2 dah beso. eee...peha! geramnya!

    ReplyDelete
  5. Meh sini auntie gigit peha macam drumstick tu hahhaha..
    Geram tengok..

    ReplyDelete
  6. Tengok pun geram ni. Comel sangat :)

    ReplyDelete
  7. comelnya harraz, memang gebu gebas ni, masa ni seronok gomol baby kan fiza

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum fiza...dah bambam yer...:)

    ReplyDelete
  9. Gebussss ...tumpang gigit boleh hehehe

    ReplyDelete
  10. Ha a lah FS....mmg gebu sungguh drumstick tu kalah KFC tau...KFC sekarang drumstick dah kecik weyh

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive