Perbezaan antara LELAKI dan PEREMPUAN bila isi Minyak Kereta

Thursday, May 05, 2016


Tu dia. Bukan main panjang lagi kau punya tajuk. Boleh baca tak? Dah extra large punya gambar. Kalau tak nampak sila pakai kanta. Kalau tak nampak jugak, gi lah jumpa doctor mata yerp....ngeeeeee...Aku malas nak taip balik. 

Kalau bab pompuan, bukan main panjang lagi perbezaannya tau. Tapi sebenarnya lelaki pon sama gak. Tak semua pompuan macam tu hokay. Macam aku, kalau minyak dah menyala kat office, siap² asingkan duit untuk isi minyak. Kalau menyala tengah jalan, sampai stesen minyak terus keluarkan duit. Wallet memang tinggal dalam bag. Matikan enjin, bukak penutup tangki minyak siap². Lock keta pastu nengok pam nombor berapa. 

On the way nak bayar tu boleh toleh lagi nak pastikan pam nombor berapa. Bila penyakit was² datang kan. Pada hal dah betul dah nombor tu....ciskek betul tau penyakit nih...ppffttt...Dah bayar terus isi minyak keta. Tak der makna nak nengok cermin nak betul² kan tudung. Dok dalam ket tak der orang nak tengok or nak ngurat pon...hahaha...

Dah penuh tank terus tutup. Masuk keta start enjin pakai seat belt dan berambus cepat. Memang kekadang aku menyiampah kalau orang terhegeh² nak isi minyak. Dah nampak keta berderet kat belakang, lagi mau slow motion. Dari nak mengisi sampai lah dah habis isi. Alahaiiiii...apsal lambat sangau kau ni ha. Kita ni nak kejar masa. Uols plak macam mana? Tergolong dalam kalangan perempuan yang di ceritakan ni ker ☺☺

Note: Asik citer pasal anak kang ada yang sentap menyiampah plak kan. 




You Might Also Like

5 comments

  1. Kita takdalah macam tu sekali. Tak pernah pulak sibuk nak pam minyak, sibuk nak betulkan tudung. Tak kuasalah. Lagi-lagi kalau ada yang menunggu di belakang. Dapdupdapdup jantung ni nak cepat, takut orang belakang menyumpah seranah bukan-bukan!

    ReplyDelete
  2. Saya pun tak setuju statement dlm majalah tu.. tu pompuan zaman bila tu.. kihkihkikh.... saya kan, kalau nak gi isi minyak.

    1.parking kat pam
    2.matikan enjin kereta
    3.keluar duit siap2 berapa nak isi.
    4.tarik tuil tangki minyak.
    5.keluar kereta - kunci kereta.
    6.jeling no pam sambil berjalan ke kaunter.
    7.buat pembayaran.
    8.bukak penutup minyak - isi minyak sambil tengok meter dan ringgit berjalan di cermin tingkap. (kot2 ade kes penipuan)-siap.tak sempat nak membelek tudung pun.
    9.tutup penutup tangki minyak.
    10.bukak kunci kereta.
    11.masuk kereta - kunci pintu - start enjin -terus jalan.

    ReplyDelete
  3. Yg tak menahan siap dia goyang2 keta.. berbulu mata tgk... tang ingat no pump smpai dlm bleh plak lupa.. itu penyakit teruk sgt. Hahahha.. kalo lagi sakit hati nak guna card isi minyak tetiba offline. Uihhh menyirap darah kena ambik det dlm purse 😂😂😂

    ReplyDelete
  4. Kite dh baca dh..kemain panjang nau beza laki ngan pmpn..padahal ade je laki yg terhegeh2 isi minyak..hehehe..

    Alaaaa, sape je yg nak sentap menyampah kalau cite pasal anak..kite suke je baca kisah pasal anak nie..kalau kite, kite tulis je..anak kite, blog kite..xusik dieorg pun tau..blog kite pun byk cite psl anak..ngeeeee

    ReplyDelete
  5. hahahaaa... lawak pulak baca tang perempuan tu. nasib baik dkna tak gitu kak.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive