Happy 6 Months Old!!

Monday, August 29, 2016


Bukan main menyengih lagi dia. Gigi mana... gigi... hehehe...  Alhamdulillah... Harraz dah 6 bulan harini. Ya! allah... cepatnya masa. Kenapalah cepat sangat besar ni nak oiiii... Dari 3.1 kg dah naik 7.5 kg dah awak. Memang tak larat ibu nak dukung sebab badan makin sado. Bila dah 6 bulan ni maknanya dah boleh start solid food... yeayyyy... Ibu pon tak prepare apa lagi nih,


Alhamdulillah... Membesr bagai juara. Makin melasak sejak dah pandai meniarap ni. Tidur pon lasak jugak. Memang tak boleh letak atas katil dah ni sebab budak ni suga berguling². Asyik terkeluar dari landasan jer. Sekejapan nengok dah tergolek kat lantai. Nak pakaikan pampers pon susah. Nak memusing jer kerjanya. Mat senyum ni. Kuat nyusu macam biasa. Smoga membesar dengan sihat yerp Iman Harraz.

The besr part harini ialah... Tahniah buat diri sendiri sebab berjaya menyempurnakan misi penyusuan SUSU IBU selama 6 bulan pertama... Yeayyyy... Dapat Diplome in Breastfeeding. Smoga misi berjaya untyk bulan² yang seterusnya sampai 2 tahun... InsyaAllah. 

Note: Tengah struggled nak mengumpul stok susu ni. 



You Might Also Like

8 comments

  1. alhamdulillah...dah 6m dah...boleh le start solid foods ni...excited kan fiza nak bagi makan...mcm lieya dulu gigih le kumpul resepi...siap beli bahan2 organik lagi kakakaakakaka

    ReplyDelete
  2. hepi 6mths old sayang! tahniah ibu dah dpt diploma :D

    ReplyDelete
  3. eee deboknyaaa geram betul kalo jenis bulat2 mcm ni sedap peluk kan..

    ReplyDelete
  4. Sekejap je dah besar ye Fiza.....Hihi..... budak baye ni mmg tengah melasak. Kang ada yg terkejut kang, sedar sedar anak dah kat kaki hihih

    ReplyDelete
  5. Wahh dah enam bulan hensem boy ni :)

    ReplyDelete
  6. Wife saya bru sebulan bersalin.. susu pun macam kurang,.. nak buat stok payah.. risau bila nak hantar anak ke pengasuh nanti.

    ReplyDelete
  7. Rasa bagaikan baru tahu-tahu dah 6 bulan kan Fiza
    Dah boleh mkn solid food dah.
    Kakak geram tengok pipi dan tangan yg gebus tu.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive