G-Storm 360 Penyelesaian Masalah Gastrik Dan Pedih Ulu Hati

Friday, March 16, 2018

G-Storm 360 Penyelesaian Masalah Gastrik Dan Pedih Ulu Hati | Siapa yang ada masalah gastrik atau pedih ulu hati? So far aku tak ada masalah gastrik. Cuma aku pernah kena pedih ulu hati. Penyakit ni datang bermula dari pregnant anak ketiga kalau tak silap. Kena pedih ulu hati masa masuk 3rd trimester. Lepas tu masa pregnant anak ke empat. Lagi dasyat aku kena. Dari awal pregnancy sampai lah nak bersalin kena pedih ulu hati. Memang stress kalau diingatkan balik. Kesannya… Sampai sekarang ada masanya aku boleh rasa pedih ulu hati. Tapi jarang-jarang lah kena. 


G-Storm 360 Penyelesaian Masalah Gastrik Dan Pedih Ulu Hati


Ada jer ubat yang boleh ubati Gastrik dan juga Pedih Ulu Hati. Antaranya G-Storm 360. Bukan boleh atasi masalah gastrik dan pedih ulu hati jer. Boleh atasi masalah lain jugak. Tapi sebelum tu aku nak tanya. Korang tahu tak apa beza Gastrik dengan Pedih ulu Hati ni? Ok.. Pedih ulu hati ni rasa seperti terbakar atau rasa panas dan pedih pada bahagian dada atau bahagian perut. Boleh rasa naik dari dada ke leher, tekak dan juga rahang. Gastrik pula adalah keradangan pada lapisan perut yang boleh berlaku secara tiba-tiba dalam jangka masa yang pendek ataupun secara berperingkat dan dalam jangka masa yang panjang.

Kelebihan G-Storm 360 


Selain dari merawat masalah gastrik dan juga pedih ulu hati, G-Storm 360 juga boleh atasi masalah lain juga seperti:

  • Melancarkan Peredaran darah dengan sempurna
  • Buang angin dalam Badan
  • Melawaskan sistem penghadaman
  • Memulihkan Luka-Luka dalaman dan Luar dengan Cepat.
  • Memulih dan Memberi Tenaga serta Kesegaran tubuh Badan

Kandungan Yang Terdapat Dalam G-Storm 360


Kalau korang nak tahu, G-Storm 360 ni diformulasi sendiri  oleh Doktor Perubatan, iaitu Dr Zara khusus untuk atasi masalah perut. Kandungan nya pula adalah dari gabungan susu kambing dan 22 makanan tambahan yang beralkali seperti:
  • Peppermint
  • Manna Gum
  • Black Seeds
  • Yogurt
  • Apple
  • Spinash
  • Banana
  • Almonds
  • Aloe Vera
  • Brocoli
  • Whide Kidney Beans
  • Tomato
  • Carrot
  • Clove Flower
  • Tumeric
  • Barley Grass
  • Green Tea
  • Ginger
  • Fennel Seeds
  • F.O.S
  • Stevia
  • Goat Milk
G-Storm 360 merupakan produk keluaran muslim Bumiputera dan produk yang dipercayai. Tak perlu ragu dengan status halal sebab ianya dijamin halal (JAKIM/(S)/(22.00)/492/2/1 069-11/2012). Pemprosesan pula diroses di kilang yang telah memenuhi syarat bagi pensijilan KKM & MESTI seta diuji secara klinikal oleh dua lab yang telah mendapat akreditasi oleh Skim Akreditasi Makmal Malaysia (SAMM)

Testimoni Pengguna


Ni antara testimoni dari pengguna yang telah mencuba G-Storm 360. Korang boleh baca kat [SINI] sebab ada banyak testimoni.




Apa Rasa G-Storm 360 Dan Cara Penyediaan


Sebelum ni, kalau kena pedih ulu hati, aku amik Gaviscon. Memang tak lalu nak makan. Tak tahu lah kenapa. Jenis tak suka makan ubat memang macam tu kot... hahaha... Tapi lepas rasa G-Storm 360 ni, ehhhh!!! Sedap lah rasanya. Tak ada rasa hamis susu kambing pon. Rasa mint jer. Memang sedap dan boleh diterima dek tekak. Cara penyediaan pon senang jer. Campurkan 1 sachet G-Storm dalam 120ml air suam/sejuk. Kacau hingga larut. Untuk bancuhan air sejuk, korang kena shake yer. Dan minum sampai habis.

Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai G-Storm 360 atau product EllVita yang lain atau korang nak  buat pembelian, boleh refer detail dibawah:

You Might Also Like

21 komen

  1. Ni memang menarik.. Banyak betul ramuan dia.. Nanti boleh try la kan

    ReplyDelete
  2. Terima kasih perkenalkan produk ni

    ReplyDelete
  3. It's great to hv a produk like this for ppl with gastrik problem...

    Looks great to find a solution, kan?

    ReplyDelete
  4. actually qeela ada gastrik tau but ahamdulillah dah lama jugak so far so good after jaga makan and minum susu kambing..menarik jugak ni since ni pon susu kambing as one of their ingredients kan..banyak jugak bahan-bahan dia kan..macam menarik.. 😊

    ReplyDelete
  5. Tengok bahan pun banyak yang bermanfaat memang kena beli buat stok dekat rumah

    ReplyDelete
  6. Ai pun bila pedih ulu hati akan amik gaviscon. G-storm tak pernah cuba sebab memang sejenis yang takut cuba benda baru. But next time maybe boleh cuba g-storm pula.

    ReplyDelete
  7. Gastric pain is common these day and it is very painful at time, this product looks like a great solution, will recommend this to friends.

    ReplyDelete
  8. Wahh berguna sangat ni kalau waktu emergency. Kena ada kat rumah. Nampak kandungannya pun nampak cukup menyihatkan.😃

    ReplyDelete
  9. Kadang sy ada masalah pedih ulu hati nie. Tp x pernah cari solution utk kurangkan. Mgkin lepas nie boleh consider produk nie

    ReplyDelete
  10. Bagus ada product mcm ni..hilma pun ada kena gastrik masa pregnant ari tu..lps tu pun kena jgk..skrg ni dah kurang sikit..bukan ape kdg2 busy sgt kita skip mkn tu..better sebelum consume anything, baik dptkan nasihat doctor dulu..

    ReplyDelete
  11. tertarik dengan ramuannya. semuanya organik dan terdiri dari buah buahan

    ReplyDelete
  12. Kita suka produk yang ada minuman sachet ini boleh ambil terus tak perlu nak sukat-sukat hehehehe tepi tengok harga boleh tahan juga...

    ReplyDelete
  13. Orang gastrik ni selain merawat dengan alternatif macam gstorm ni sebenarnya kena jaga makan juga tu.. makan mesti ikut waktu, sikit tapi kerap pun ya juga..jangan sampai perut masuk angin..huhu

    ReplyDelete
  14. Sis sejak dah buang hempedu memang dah tak ada gastrik lagi. Kalau tak sebulan berapa kali kena gastrik

    ReplyDelete
  15. terbaik produk ni. uzu ada gastrik so boleh lah heheheh nak beli satu tin benda ni nak stok kat rumah kan. kot2 tetiba gastrik dtg kan
    ..

    ReplyDelete
  16. Nak try lah kak g-storm ni. Ana pun ada gastrik. Bila datang pedih bukan main. Bila tgk bahan2 yg diguna memang antara makanan yang elok di makan oleh pesakit gastrik. Siap ada sijil KKM dan halal lagi.

    ReplyDelete
  17. Bagus utk mereka yang ada gastrik. Gastrik ni jangan amek mudah. Sebab penah ada kawan yang gastrik teruk sampai admit ward... and than bila gastrik lagi2 time puasa memang kesian. serba salah sangat sebab nak tolong pun tak blh kan...

    ReplyDelete
  18. Bagusnya produk ni. Orang perempuan mmg senang nak berangin, dan kena pedih ulu hati masa pregnant. Nnt saya suggest dekat kenalan untuk cuba G-Storm ni

    Bw, saya pun pedih ulu hati bila masuk tri semester mase pregnant dulu. Lagi2 kalau baringkan badan. Mencabar sangat.

    ReplyDelete
  19. Bila dah kena gastrik sekali, baru faham apa rasa sakit gastrik tu. Nak berjalan pun susah. Baring tak kena gaya. Merengkok je la badan ni menahan sakit. Kena ada produk ini utk backup di rumah. Bila dah pulih, jaga pemakanan dan kesihatan. Takmo dah kena gastrik.

    ReplyDelete
  20. Awh dear I know what you mean- I have had plenty of friends who felt like that too after pregnancy and was looking for a way to find something that would help. Will ask them to take a look into this- it seems really good, plus the taste does seem to be great as well.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page