Selamat Tinggal Kulit Yang Kusam

Thursday, March 29, 2018

Selamat Tinggal Kulit Yang Kusam | Lately ni kan, aku perasan kulit muka ni macam tak bermaya jer. Nampak macam kusam dan tona tak sekata. Masalah jerawat tak risau sangat sebab aku jarang hadapi masalah ni. Cuma masalah aku sekarang ni, macaam mana nak mengembalikan keceriaan kulit wajah. Mungkin faktor pertambahan umur pon memainkan peranan juga kot. Rasa macam tak selesa jer tengok muka nampak macam gelap. Dah lah aku ni jenis tak makeup. Lagi lah nampak pucatnya. Kalau boleh nak ucapkan Selamat TInggal Kulit Yang Kusam ni.


Baru-baru ni kan, aku ada cuba product dari Elldora.. Inspire Your Desire ni tau. Snow Crystal namanya. Katanya boleh merawat masalah kulit yang bermasalah. Masa mula-mula makan tu, rasa macam pelik sikit. Tapi bila dah lama-lama makan. Erkkk… Sedap lah. Ada rasa Lychee and berry. Memang sedap. Tak payah nak telan-telan sebab hanya kunyah-kunyah jer. Kalau ubat telan-telan ni memang aku agak payah sikit nak makan. 

Elldora Snow Crystal Merawat Masalah Kulit



Seperti yang kita sedia maklum. Setiap orang memiliki jenis kulit yang berbeza-beza. Macam aku, ada masa kulit jaid kering. Ada masanya jadi berminyak. Dan sekarang masalah kulit kusam dan tak bermaya. Kalau korang nak tahu, Snow Crystal ni mengandungi 22 bahan aktif yang boleh merawat masalah kulit lain seperti:

  • Tona tidak sekata
  • Kulit kusam
  • Pigmentasi kulit
  • Jerawat
  • Kulit berkedut
  • kulit kering
  • Kulit berminyak

Keistimewaan Elldora Snow Crystal


Kalau korang ada masalah-masslah kulit seperti yang aku nyatakan di atas tu, korang boleh cuba Snow Crystal ni sebab banyak keistimewaannya seperti: 

  • Mencerahkan kulit dri dalaman
  • Mengurangkan jerawat
  • Melembabkan kulit
  • Memudarkan parut
  • Menutup liang pori
  • Mengurangkan kulit yang berminyak
  • Mengurangkan pigmentasi
  • Menegangkan kulit, awet muda
  • Memutihkan kulit seluruh badan dan wajah
  • Mercerahkan Lingkaran bawah mata

Testimoni Pengguna


Menarik sangat kan. Ramai juga pengguna yang dah mencuba Snow Crystal ni dah mereka sangat berpuas hati dengan hasilnya. Ini antara nya. Kalau korang nak tengok lagi, boleh tengok dekat [SINI].




Pengalaman Sendiri Bersama Snow Crystal


Selepas hampir sebulan aku makan Snow Crystal ni, memang ada nampak perubahan jugak lah. Kalau sebelum ni kulit muka aku memang nampak kusam dan tak bermaya. Tengok muka sendiri pon rasa sedih. Sekarang ni nampak kulit muka lebih sihat. Dah tak nampak kusam. Muka pon jadi lebih berseri seri lah. Kulit muka pon rasa licin jer. Tengok ni:


Gambar ni memang dari camera HP. Tak pakai face beauty apa atau flash pon. Memang camera semata dan tak ada edit. Selebet jer muka sebelum tu kan. Kusan jer kulit tu. Cuba tengok selepas aku makan Snow Crystal, nampak sangat perubahan. Kulit nampak lebih berseri-seri dan sedikit cerah. Hilang dah kulit yang kusam tu kan.

Bahan Kandungan dan Cara Pengambilan


Bahan kandungan yang terdapat dalan Snow Crystal ni adalah 100% dari bahan semulajadi dan tanpa bahan terlarang dan merbahaya. Ianya juga halal dan mendapat kelulusan dari KKM. Cara pengambilan pula, untuk kesan yang cepat, ambil 2-3 tablet sehari pada waktu pagi. Ambil 30 minit sebelum sarapan pagi dan jugak sebelum tidur malam. Pastikan minum air masak yang secukupnya yer.


Kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai product Elldora Snow Crystal dan juga produk produk lain atau nak mencuba sendiri, boleh layari:

Website: www.elldora.com 
Hotline: 019- 227 1077



You Might Also Like

28 komen

  1. Wah nampak perubahan lah sis. Mmg bagus snow crystal ni.

    ReplyDelete
  2. Banyaknya 22 bahan-bahan aktif dia kan.. Cam best je. Tengok cam elokk je banyak kelebihan-kelebihan produk eldora ni. nak juga cantik mcm akakkk. hee mcm2 ehh sedap tak

    ReplyDelete
  3. Wah nampak menarik penggunaan produk ini. Kulit pun jadi lebih bersih licin dan mulus. Teringin nak pakai tetapi kulit lelaki ni leceh skit. Kena yang betul-betul kuat baru boleh.

    tapi produk ini nampak berkesan dan harga pun not bad. Mampu milik

    ReplyDelete
  4. produk lokal yang boleh pergi jauh dalam pasaran. pernah tgk orang buat review sebelum ni memang berkesan dan paling best dia sesuai untuk semua jenis kulit

    ReplyDelete
  5. skrg kulit sha pun kusam, huwaaaa lepas tak jaga muka seminggu haritu. kena try produk ni la, dah la 12 in one, berbaloi tu. nanti raya nak cantik hehehe

    ReplyDelete
  6. Nampak perbezaannya tu ya. Nama jenama pun sedap je. Kulit kusam ni memang masalah la sebab cuaca kat sini ni agak panas kot. Kena bahang matahari dengan habuk2. Memang best juga produk ni kalau dapat memudarkan parut jerawat.

    ReplyDelete
  7. Wow sangat berbeza sebelum dan selepas. Mommy rasa nak juga cuba. Dah anak 3. Umur pon 32. Jeragat pon dah keluar. Huwaaaaa

    ReplyDelete
  8. wah baguslah produk ni! boleh lah cuba hehe penjagaan awal

    ReplyDelete
  9. Macam2 jenis supplement dah ada kat pasaran sekarang ni. Tapi sebelum consume make sure dah selidikbetul2. Bukan apa, takut jugak kan kot2 ada side effect nanti.

    ReplyDelete
  10. Wow! Memang ketara perbezaan tu.
    Tahniah dan teruskan amalkan untuk kesihatan diri ye.

    ReplyDelete
  11. Wow the result really good. Look more brighter and glowing the skin after taking the supplement.

    ReplyDelete
  12. Supplement baru? Ingredients nye nampak menarik. I pun ada kulit kusam gak. Nak try juga mana tau ada effect for me.

    ReplyDelete
  13. Produk elldora itu bagus kah? Apa cocok untuk semua jenis kulit? Belinya dimana? Sepertinya ini cocok untuk merawat kulit wajah dan lengan. Info ini penting sebab bisa dijadikan acuan untuk kulit yang lebih segar dan tak kusam

    ReplyDelete
  14. Lia suka sangat dengan produk Snow Crystal ni. Mudah sahaja dengan kunyah sahaja dalam masa 2 minggu dah nampak perbezaan kulit wajah. Kulit makin berseri dan tambah cantik.

    ReplyDelete
  15. Ramai orang yang nak cerah kan kulit selepas terdedah dengan matahari tu Elok la makan suplimen ni. Kalau dah tiada masalah sunburned makan ni putih melepak ke jadinya kak? Kulit ada jd pengelupasan ke kak?

    ReplyDelete
  16. Zaman sekarang ni macam-macam produk ada kat pasaran sampai tak tau nak pilih mana satu. Tapi bila tengok testimoni pengguna tu macam best jek sebab nampak kesan penggunaannya.

    ReplyDelete
  17. ainy tak pernah dengar pun pasal produk ni tapi bila tengok testimoni dia rasa nak cuba pulak. menariknya produk dia.

    ReplyDelete
  18. Rasa terpagun tengok semua hasil testimoni tu memang nampak berkesan dan bagus untuk semua golongan tak kira usia hehehehe makin cantik lah lepas ni..

    ReplyDelete
  19. Pernah baca good review pasal produk ni. Memang nampak kesan nyata kat kulit akak.

    ReplyDelete
  20. Oh my... This is really a great product... I wanna try also and the best is 100% natural wei...

    ReplyDelete
  21. nampak beza sebelum dan selepas....nak raya ni kenalah cantik berseri kan...baru semangat nk menziarahi sanak saudara...hihi

    ReplyDelete
  22. Dengan SC memang kulit kusam terus babai..rasa dia sedap dan buatkan kulit Marsha lebih berseri dan tegang. Memang ohsem sangat

    ReplyDelete
  23. Macam best je produk ni.. Sebab nampak sangat perubahan before dan after.. Kna try jgk ni

    ReplyDelete
  24. Nak cantik mudah je kunyah SC dah nampak kesan. Kulit makin menyerlah.

    ReplyDelete
  25. Kunyah-kunyah je dah boleh dapat kulit cantik kan kak. Serius ketara peribahan tu kak. Cun dan cerah skrg.

    ReplyDelete
  26. Bonde pon suka makan SC ni.. Sebab SC meremajakan kulit muka Bondr.. Awet muda gitu

    ReplyDelete
  27. Bila dah umur 30an ni memang kena ambil any supplemen untuk badan. Makan sihat dalam, insyaAllah cantik di luaran.

    ReplyDelete
  28. Ramai blogger yang review snow crystal ni best. Teringin gak nak cuba sebenarnya

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page