I Hate Bossiness....

Thursday, February 25, 2010


N3 luahan perasaan.

Iyer...aku cukup benci dengan orang yang suka mengarah nih. Pangkat tak der lah beso mana pon, tapi berlagak macam tuan Director. Macam mana aku nak teruskan kerja ngan orang macam ni erk? Uols ada tips tak? Ada yang cakap lawan jer org mcm ni. Tapi serious...aku bukan jenis yang pandai melawan atau membantah apa yang orang suruh buat, aku tak reti, tapi bila dah melampau² sangat bossy nya...orang pon menyampah. Bayangkanlah:

1) Photostat - benda senang pon nak suruh org buat
2) Printing - Klo ko dah dapat email dari consultant, print lah kan, ini tak, dia bley forward email tu balik kat aku suruh print.
3) Scanning - Bukannya susah, scan jer, pastu trus masuk email ko, aku gak kena buat.
4) Claim - Tak reti nak buat sendiri, manager pon buat claim sendiri.
5) Cuti & MC - Sendiri nak cuti/mc pon nak suruh org buat gak.

Aku pon ada keja gak. Jangan lah amik kesempatan atas kelemahan orang lain. Aku bukannya secretary ko pon. Aku sungguh bosan melayan karenah org macam ni, tu belom campur karenah² yang lain lagi. Sampai bilalah aku nak kerja dalam keadaan tak tenteram dan sakit hati macam ni. Nak cari kerja lain...bukan senang nak cari kerja skang nih.

Hhhmmm...sabar jer lah selagi boleh.


You Might Also Like

11 comments

  1. you better be cool with this person maybe someday she/he will get a 'hidayah' from God.. anyway dont forget to checkout my blog at http://markjue92.blogspot.com I'm following u

    ReplyDelete
  2. salam siNggah,


    ermmm buaT x kisah jer ngan owg cm giTu..cam dh gila paNgkat kot..hahahhaha

    ReplyDelete
  3. salam...

    nasib kita hampir sama....sakitnya hati.....

    ReplyDelete
  4. i dulu pnah kena camtu..i pun bukan jenis yg nk mbantah/mlawan...

    tp satu tahap i jerit kat dia..hahahhahaha

    suke ati aku jek :p

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. sama la ngan aku! benci! ada kat opis aku gak macam ni! kene ngan aku " weh! Tuhan bagi ko kaki ngan tangan, buat la sniri!" terus tak order2 dah! hahahha!!

    ReplyDelete
  7. MARKJUE: Yeah...be cool right, i will checkout at ur blog (^_^)

    ENASAN: Tu lah kan, klo dah naik pangkat, lagi lah berlagak gamaknya. Thanks for drop by (^_^)

    ReplyDelete
  8. EZA_NAZMI: W'salam eza, huhuhu...ada gak yg senasib, memang sakit hati kan.

    SISDEE: Wow...tapi i tak retilah sisdee, klo i bengang sgt pon i akan diam jer & buat tak layan.

    ReplyDelete
  9. Hehehe...padan muka dia. Aku kena ckp mcm tu gak lah kat dia, tapi kan....aku tak pandai nak marah2 org ni...huhuhu...

    ReplyDelete
  10. geramnya.. suka suki dia jer nak mengarah org kan.. sabar fiza... kalau boleh bolayan jer..

    ReplyDelete
  11. Memang geram lah lady, sabar jerlah. Kekadang bolayan gak ☺☺

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive