Bila HUSAINI jadi HU-TSAI-KONG

Thursday, April 29, 2010


Bila aku ingat² balik benda nih, mesti aku tergelak. Melayan keleteh anak yang tengah becok nak bercakap ni memang seronok kan. Kekadang ada jer ayat² yang 'unsangkarable' (bak kata isabelle) yang kita akan dengar, sampai bley pecah perut di buatnya. Adalah satu malam tu, hubby ajar iman nama ibu ngan abah dia lar.

HUBBY: Nama abah HUSAINI, nama ibu AFIZAH. Siapa nama abah?
IMAN: Hhhhmmmmm...sambil sengih²...HU-TSAI-KONG
HUBBY: Main² erk, sebut betul²...HUSAINI
IMAN: (Samnbil gelak²) HU-TSAI-NI-KONG

Wakakakaka...suka suki kamu jer yer bagi nama baru kat abah. Atok dah bagi nama HUSAINI, kamu pandai² tambah KONG plak kat belakang. Ni mesti pengaruh citer King Kong. Sebab baru lepas tengok citer King Kong. Nasib baik nama ibu kamu sebut betul.

Pastu masa aku ngan hubby kat dapur, iman sesorang tgk TV. Di sebabkan tahap keberanian dia agak kurang kalau di tinggalkan sesorang, mulalah memanggil²

IMAN: Ibu...ibu...
AKU: (Mendiamkan diri)
IMAN: Ibu...owh ibuuuuuu...ibu..
AKU: (Diam lagi...saja)
IMAN: AH-FHI-ZAH...owhhhh...AH-FHI-ZAH

Aku ngan hubby bantai gelak. Amik ko...panggil IBU...IBU...tak menyaut, sekali di panggilnya nama penuh haku AFIZAH. Haiii...iman...iman...



You Might Also Like

7 comments

  1. hikhik... pandai iman wat lawak... memandai je tambah kong.. hikhik :P mai sini nak cubit pipi tu... hikhik



    komen i punya entry gak ye.. klik kuat-kuat kat sini >>Sebab-sebab Blogger takde Idea nak tulis Entry



    ReplyDelete
  2. hahaha... sangat nak tergelak part dia panggil nama penuh tu hehe

    ReplyDelete
  3. kong? koong>???? hahahahahhahahah aku xabias baca entry nih sbb gelak xbenti hahahahhahaa

    ReplyDelete
  4. hahaha..pandai die, panggil ibu dgn nama ye..heheh..

    ReplyDelete
  5. AIZ: Cubitlah abg aiz, iman tak marah, tapi jgn cubit kuat² tau...hehehe...

    LADY: Memang lawak klo lady dgr dia panggil (^_^)

    ReplyDelete
  6. ELY: Aku lagi lah, sambil taip n3 sambil gelak ☺☺☺

    MAYA: Hehehehe...tu lah, tak sangka gak (^_^)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum

    memang lawak la, anak-anak nak bercakap..momen manis tu

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive