Duduklah dengan sopan, janganlah duduk Terkangkang2...pleaseeee...

Thursday, April 01, 2010


Tak habis² dengan masalah pengangkutan awam aku nih, apalagi klo tak KOMUTER...ggrrrr...geram. Korang bengang tak, bila orang sebelah...especially lelaki, duduk terkangkang sampai uols rasa macam satu kerusi tu kongsi 2 orang. Dah macam tersepit plak.

Aku bengang btul. Ada lah sorang bangsa asing nih, nak kata myanmar mcm indon. Duduk bukan main terkangkang lagi. Makin aku ketepi, makin galak plak dia lebarkan kangkang dia tu bosa sgt tolo tu agak eh. Niat di hati nak jer aku sound, tapi memikirkan bangsa asing ni bukan nya bley di buat main, aku diamkan aja, buatnya indon dari madura, tak ke membahayakan nyawa. Dahlah dorang ni spesis ganas. Duduk lah aku tersepit, dah macam mengerekot pon yer.

Tak sanggup dah rasanya nak naik KOMUTER. Tapi terpaksa. Macam² masalah teknikal. Train delay, train rosak...macam pagi smalam. Berhenti kat tengah² landasan nak dekat 25 minit. Dah lah aku berdiri. Nasib baik perut nih ok, buatnya tetiba nak terberak atau nak terkencing, mana nak cari toilet? Dari boleh cepat sampai dah jadi lambat aku sampai office.


You Might Also Like

14 comments

  1. huhuhu!! dia nak show off telo le tu, miahahaa!! naik komuter mmg tak best kan :)

    ReplyDelete
  2. hehe baik lah xkan ulangi lagi!

    ReplyDelete
  3. isyh2...
    saya selalu je kene mcmtu..
    dalam bas pon same..
    huh

    ReplyDelete
  4. cehh..dea ngat komuter tu bapak dea nyer ape.

    ReplyDelete
  5. huhuhu...xde sopan santun sungguh kan...hehehhe

    ReplyDelete
  6. tu belum passenger yg selamba letak beg kat seat kosong di sebelah dgn muka toya tak bersalah. padahal train tgh sesak dgn org yg berdiri

    ReplyDelete
  7. salam buat tuan umah....
    dasat mamat tu punya kangkang...memang betul la tu...teloq dia besaq...hehehe

    ReplyDelete
  8. hehehe... tergelak i baca kat perkataan2 yg dipotong tu hehehe... tapi serius la mmg kalau i jadi u pun rasa nak lempang jer tengok org dok kangkang cenggini kan..

    ReplyDelete
  9. da lama x naik komuter sejak da berkereta nih
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. IEDA: Sangat tak best. Menyesakkan.

    ENCIK MIMPI: Macam dah biasa jer...Hahaha...tak suma lelaki duduk terkangkang (^_^)

    ReplyDelete
  11. AMIEYNNA: Sakit hati kan...sabo jerlah.

    SOPHIE: Tu lah, selfish.

    ReplyDelete
  12. HAS: Memang tak beradab.

    LIZ: Btul3x, selamber jer muka.

    ReplyDelete
  13. PAK LONG: W'salam...hahahaha...nak bagi angin masuk kot...ahaks...

    LADY: Bukan rasa nak lempang jer lady, dah mcm² rasa ada.

    ReplyDelete
  14. AIN: Baguslah tu ain, tak payahlah nai, azab rasanya.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive