Macam mana Traffic Blog nak naik kalau....

Tuesday, April 13, 2010

Nak update blog setiap minggu pon payah, especially FTWM (Full Time Working Mom) macam aku nih. Nak tunggu weekend memang susah lah. Ada jer kerja & aktiviti nak buat, antaranya masak, jaga anak, basuh baju, mengemas habuk² yg bersarang kat umah tuh, aku pon pelik sbb umah aku cepat sangat naik habuknya pastu balik umah PIL (Parents in law). Kalau dah balik sana, memang aku tak dapat nak tenet lah, sebab Laptop telah di kuasai oleh my SIL, sampai ruang untuk aku pon tak der, rela dalam paksa jer lah.


Kalau nak update kat office plak agak payah lah. Dengan kerja lagi. Kalau layan kerja yg berlambak tu pon tak best gak, kena ada selingan kan. Klo tak...beku otak (^_^). Tapi kalau idea tu ada, cepat jer siap satu entry, tapi klo idea macam malu² nak kluar, bersawang lah blog jadinya. Kekadang tu idea datang mencurah, tapi nak edit nya tak der masa, lama² idea tu gone with da wind..ahaks...Nak baca blog kawan² pon susah gak, ini kan nak tinggalkan jejak. Komen pon tak terbalas² lagi.


Nak Blogwalking say hi!...salam ziarah...nanged u...salam kenal, etc. pon tak bley dah, shout box dan yg sewaktu dengannya dak kena block balik...huhuhuhu...Macam mana Traffic Blog nak naik klo macam gini gayanya.


Tapi aku salute ngan uols yang rajin update blog, sebulan sampai beratus² entry. Income pon masyukkk jer. Untuk mommies² blogger pon mcm tu gak. Pandai uols bahagikan masa tak macam aku.


You Might Also Like

10 comments

  1. 2laaa..
    mmg salute lah kalo yg update hari2..

    pastuh time dia pown selang dua jam la..
    even auto publish..
    dat m eans memang dorg ada spesifikkan masa untuk update malam sebelumnya

    ReplyDelete
  2. update blog slow2
    cume
    jgn terlampau slow
    ;)

    ReplyDelete
  3. sama la kite fiza.. aku pelik kt sapa yg update blog selalu. aku bukan aje full time working.. siap side bisnes lagik. weekend? xyah la nk mimpi.. dgn 24hrs direct feed pagi ptg bungkus nasik lemak jgn la harap... hahahah teruk tul la aku nih cmne nk maju..

    aku rasa skang nk bwk kulu kilir lappy.. asal ade cite/idea terus draf ahahhaha

    ReplyDelete
  4. kekekke..aku lak ikut musim..hehhehehe

    ReplyDelete
  5. takpe...slow2....update je blog walaupun sepatah perkataan...hihi...

    ReplyDelete
  6. i yang kat rumah pun tk sempat nak update hari hari..ikut mana smepat je :)

    ReplyDelete
  7. hehehe..sebab sy blogger tegar sy sanggup tggu anak tido baru update :)

    ReplyDelete
  8. alamak, mcm terkena kat aku je nie. hahaha..

    aku mmg update tiap2 hari? nak tau dari mana dpt masa?

    keje start pkul 8.30 pagi tp pukul 7.45 pagi dah sampai sbb keluar awal nak elak jammed.

    lps sarapan, update blog. selalunya mmg idea dah ada. tinggal taip je.

    hehe, bila ada waktu terluang n ada idea, aku buat draft. save je dulu. bila sampai xde masa nak update, guna je draft tu utk jadikan entry. tp dgn syarat, entry tu tak la lapuk ceritanya.

    ReplyDelete
  9. kita sama jea la... tapi kene prioritize jugak, antara family,blog,kerja..
    Tiap2 pagi mesti bukak, kalau idea dah ada mencurah2 lah, kadang malam2 sebelum tido ,tak pun weekend, kadang buat draft, bila takde masa tinggal publish jea..:P

    ReplyDelete
  10. Bawak -bawak berhibur dengan Tukar Tiub dapat jugak info pencerahan untuk dikongsi bersama

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive