Mana nak cari MB macam ni...makan kat kedai sorang2

Friday, April 16, 2010

Siapakan Menteri Besar yang di maksudkan itu? Dapat agak siapakah gerangannya? Jom kita tengok:
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Inilah MB yang di maksudkan (^_^)

Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat

Email ni aku dapat dari pengalaman sebuah keluarga yang bercuti ke Pantai Timur baru² nih.

SARAPAN PAGI SEORANG MENTERI BESAR.

Sewaktu kami sekeluarga berkunjung ke Kota Bharu Kelantan pada cuti sekolah bulan lepas, kami sekeluarga sarapan pagi di gerai berhampiran hotel penginapan.. Kami sekeluarga terkejut dan rasa terharu bila kami dapati MB Kelantan tengah sarapan pagi di gerai tersebut berseorangan tanpa pengawal peribadi dan pegawai kerajaan Kelantan..

Malah beliau terlebih dahulu menegur dan menberi salam kepada kami sekeluarga serta mengajak kami sekeluarga makan bersama-sama dimeja beliau sambil berborak menayakan dari mana, bagaimana perasaan kami bila berada di Kelantan dan banyak lagi.. Ketika berborak, beliau tiada sedikit pun menyentuh soal politik atau cerita perkembangan terkini di Negeri kami (Negeri 9).. Malah beliau berterima kasih kepada kami kerana sudi datang dan lihat sendiri keadaan di Kelantan daripada membaca di akhbar atau melihat di TV.. Malah kami sekeluarga rasa lebih terharu bila beliau bayar kami sekeluarga makan pada pagi itu..

* MB Negeri saya sendiri pun susah nak jumpa. kecuali ada majlis rasmi yang ada publisiti sahaja..

Source: mahligai@yahoogroups.com


You Might Also Like

26 comments

  1. terharunyeee rse klu sy ad kt situ gk
    yup,MB sndri un mmg ssh nk jmpe

    ReplyDelete
  2. bagus kan MB ni.. tak kira tmpat nak mkn...

    ReplyDelete
  3. wah...best2. bole makan ngan MB 1 meja~

    ReplyDelete
  4. respect...bagusnya..rasa nak pi kelantan jer :)

    ReplyDelete
  5. saya pun klu jumpa MB saya kat tv jek muahahahhhhahaahhah

    dia mmg sangat best :)

    ReplyDelete
  6. MB yang saya paling respek :)

    harap dapat bersua muka dengan beliau nanti... (^_^)

    ReplyDelete
  7. saya memang kagum dengan beliau..
    dan saya memang suka pi kelantan.. pi sopin!!!

    ReplyDelete
  8. Salina, terharu kan, bukan senang nak jumpa MB yg macam nih

    ReplyDelete
  9. IDZALIA: Memang bagus kan, klo MB lain...hhhmmm...fikir sendiri lah

    AIDI: Best kan (^_^)

    ReplyDelete
  10. SASHA: Jom gi kelantan ☺☺☺

    ELY: Bagus kan ely (^_^)

    ReplyDelete
  11. SISDEE: Yerlah sis, tapi bila nak pilihanraya, tau plak jelajah kampung.

    AZRUL: Saya pon respect dgn MB nih, hidup dgn sederhana jer.

    ReplyDelete
  12. Rozy, saya pon kagum gak. Klo gi kelantan memang tak sah klo tak soping (^_^)

    ReplyDelete
  13. memang saya pun respect mb macam ni...

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah, beliau seorang yang bersederhana..tapi sedih juga sebab ramai orang suka memutarbelitkan fakta yang beliau keluarkan..pada mereka yang kenal MB, mesti tahu macamana perwatakan sebenar beliau;)

    ambo bangga jadi anak Klate;)

    ReplyDelete
  15. terharunya...
    anyway betul apa yang zaila kata tu :-)

    ReplyDelete
  16. bertuahnye dapat makan semeja dengan tuan guru niz aziz.....

    ReplyDelete
  17. saya sentiasa penampilan dan perwatakan beliau yang bersederhana

    ReplyDelete
  18. Suka tengok wajah tuan guru....tenang dan sejuk jee

    ReplyDelete
  19. bagus kan MB mamacam ni.. mesra rakyat gitu...
    :)

    ReplyDelete
  20. aku bknlah suka politik tp aku mmg kagum dgn Nik Aziz walaupun dia dilabel mcm2 oleh parti yg lagi satu tu.

    masa my hubby keje kat sana, dia ckp mmg Nik Aziz ni sgt humble orgnya. kalau tgk rumah dia, tak la besar mcm rumah ahli politik yg lain. padahal dia MB tau.

    malah, dia sapu laman rumah dia sendiri tanpa perlukan khidmat orang gaji. aku rasa dia xde org gaji pun. ahli politik lain?

    last yr, aku satu keluarga terserempak dgn abdul hadi awang kat KLIA. selamba je dia jln2, xyah ada pengawal ke ape. wife dia pun nmpk rileks je. kitorang siap bersalam ambil gambar dgn dia.

    ReplyDelete
  21. SHARINGINFOZ: Saya pon respect MB nih.

    ZAILA: Btul tu zaila, fakta beliau memang bayk yg dah di putarbelitkan, biasalah tu...dunia politik. Zaila & rakyat kelantan beruntung dpt MB mcm ni (^_^)

    ReplyDelete
  22. ZARIN: Terharu kan, setuju gak ngan kata zaila.

    HAZMAN: Bilalah giliran kita plak kan.

    ReplyDelete
  23. KISAHSENSASI: Sangat bersederhana kan (^_^), tak mcm yg lain, bermegah².

    KISAHREMAJA: Ha'ah...tenang, sejuk & sedap mata memandang.

    ReplyDelete
  24. LL: Bagus kan, MB lain ada tak mesra rakyat mcm ni? I rasa bila pilihanraya jer dorang jadi mesra rakyat.

    LIZ: Tu lah liz, kesian nik aziz ni...mcm² org label dia. Rumah dia pon memang biasa jer. KLo MB lain, rumah mcm istana, siap ada apk guard jaga lagi.

    ReplyDelete
  25. ..hmm org yg xbermegah2 mmg sush nk cari..harta bkn segalanya..yg pntg niat nk membantu rakyat kelntn..tgk la MB kelntn ni..humble nyer dia..mmg respect abis..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive