Isteri dalam di lema bila Suami minta izin untuk........

Tuesday, May 11, 2010

untuk...untuk...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Menyambung pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi, dalam erti kata lain Further Study bukan mintak tambah satu lagi yo. Pengajian selama 15 bulan. Kelas sebulan 2 kali. Pembayaran plak tolak duit KWSP. Terdetik perasaan gembira di hati, tapi dalam masa yang sama hati berbelah bagi nak bagi hubby sambung belajar. Macam² perkara ligat berputar dalam kepala hotak nih. Antaranya:
  • Yerlah...dalam keadaan kami yang nak masuk anak 2 nih. Perbelanjaan mesti bertambah, kelengkapan orang baru nak kena sediakan jugak. Memanglah bulan² tolak KWSP, tapi bahan² & buku² untuk belajar...nak kena pakai duit gak kan.
  • Aku takut tumpuan hubby akan hilang untuk family. Lebih² lagi bila ada baby, nak study...nak layan karenah baby kecik ngan baby beso. Bila dah sibuk² belajar kan...kekadang tak heran dan ngan anak bini.
  • Kejutan persekitaran. Bila study jumpa ramai orang. Pandai² plak tu & cantiks². Mana tahu kan......
Dah banyak jumpa kisah² yg macam nih. Aku jadi takut. Melampau sangat ker apa yang terdetik di fikiran aku nih? Ker aku selfish. Suami nak belajar...benda baik, nak ubah kehidupan keluarga, tapi isteri dah fikir yang bukan². Hadoiiiii....sesat barat dah pemikiran aku nih.

Tapi bila difikirkan balik.....tak perlah, demi untuk suami yg nak mengubah nasib keluarga, aku kena yakin dengan diri sendiri, kena yakin dengan suami. Kena letak kepercayaan yang tinggi buat suami, tapi tak bley 100%. Hubby pon dah tanya "bley tak abg nak sambung belajar, abg serious nih".

Demi untukmu suami, selamat belajar kembali. Belajar rajin² tau. Ingat misi tu...Belajar sebab nak ubah nasib keluarga, nak dapat gaji yang lebih baik dan yang sewaktu dengannya lah. Jangan nakal². Naluri seorang isteri nih kuat...ingat tu (^_^)


Akhir kata, doaku akan sentiasa mengiringimu untuk mendapatkan segulung kejayaan. ...wakakakaka...ayat tak hingat (^_^). Doa pompuan mangandung ni selalunya di makbulkan ☺☺☺


You Might Also Like

13 comments

  1. hey..its good that ur hubby want to upgrade himself. im sure u would be able to take care of the family ya...all the best! :-)

    ReplyDelete
  2. hurmm...moga ada hikmah di sebalik apa yang terjadi...jangan sedih2...

    ReplyDelete
  3. sgt bagus dia buat semua tu tuk family kan..

    tapi as a normal wife sure terpkr yg bukan2..sure le i pun kdg2 camtu :)

    apapun if u think positif..i would be positif also...so just take care...apa yg hubby buat adalah u and anak2...

    jgn pkr negatif ek :) tak baik tuk baby :D

    ReplyDelete
  4. percaya pada suami...insyaAllah ada ganjarannya nanti

    ReplyDelete
  5. OHMYWTF: Thanks...you're right, it's good to upgrade himself.

    IZ-ANN: Huhuhu...risau jer yg lebih nih.

    ReplyDelete
  6. kalau sy pun pk camtu gak kak. hehehe. tp xpe la. redha jela dah hopefully dia x buat mende yg akak pk kan tu. :)

    ReplyDelete
  7. SISDEE: Btul tu sisdee, kena think positif kan, negatif tu kena buang jauh²...thanks sis (^_^)

    ZARIN: Insya'allah zarin.

    ReplyDelete
  8. Noj, hopefully dia akan ingat tujuan dia belajar untuk apa kan. Minta di jauhkan dari benda² yg tak di ingini.

    ReplyDelete
  9. keep on positif dear and support him in whatever he do..

    ReplyDelete
  10. naluri seorang isteri ni kuat.. ingat tu hehehe...
    i like that part comelnya hehe...
    tapi apa2 pun beri dia sokongan.. insyaAllah everything will be ok..
    :)

    ReplyDelete
  11. Saja menyampuk...
    Berilah sokongan,iringi dengan doa. Suami nak sambung belajar tupun rezeki juga. Kelas cuma beberapa kali dalam sebulan, tak perlu risau sgt rasanya. Belajar ni memang perlukan konsentrasi, fahamilah dia sebagai seorang pelajar nanti. Nak lagi best, lepas suami habis belajar, fiza pulak.

    -YANG MASIH BELAJAR :-)

    ReplyDelete
  12. MOMMYYEN: I will support him.

    LADY: Insya'allah, i akan sentiasa menyokong.

    ReplyDelete
  13. Min Aina Ila Aina, Ada gak fikir nak sambung belajar, tapi tak tau bila. Perasaan risau tu biasalah tu. Thanks for ur comment (^_^)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive