Bila Berjumpa Pemandu MABUK/MENGANTUK di JalanRaya

Wednesday, April 13, 2011

Salam pagi Rabu semua.

Dah breakfast? Aku blom lagi. Sampai² trus bukak blog, nak citer pasal pagi ni. As per title above, memang seriau sket pagi nih bila terserempak ngan pemandu yang merbahaya. Aku pon tak tau lah yang pemandu tu MABUK atau MENGANTUK.

Dari side mirror tepi aku dah perasan kereta TOYOTA MURANO ni macam terhuyung hayang jer. Kejap² dia masuk lane kiri pastu ke lane kanan plak. Masa dia potong keta aku tu tayar dia dah masuk sikit garisan kat lane tengah...eeeuuuwwwww...seram. Pastu bley plak memandu kat tengah² garisan. Aku yang memandu kat belakang kereta nih dah jadi cuak..takut.. menggelabah. Mana tak nya, kereta dia terhuyung hayang macam orang yang tengah mabuk.

Sebelum apa² terjadi, aku jarakkan kenderaan dengan jarak yang selamat, ada peluang...aku pecut. Dari side mirror tu aku perhatikan lagi kereta tu. Memang orang yang memandu tu ada masalah. Sama ada dia mengantuk atau pon dia mabuk. Oh ya...pemandu nih seorang Lelaki.

Serious...takut aku dan kalau boleh tak nak terserempak dengan pemandu macam nih. Bukan jer merbahayakan nyawa sendiri, nyawa orang lain pon bley terlibat sama.

Hanya doa jer yang aku mohon hari² padaNYA supaya perjalanan pergi dan balik dari office sentiasa di lindungi olehNYA.

You Might Also Like

7 comments

  1. ish..bab2 ni memang seram.pastu kalau kita terlanggar ke kete dia, kang ngamuk plak kang..

    ReplyDelete
  2. tak cukup tido agaknya kot...bahaya tul kan

    ReplyDelete
  3. hmmm...bahaya tu...mmg kn menjarakkan kete kita..

    ReplyDelete
  4. ko xhon kuat2? penah jumpak driver mabuk tido kt traffic lite hehe..

    ReplyDelete
  5. AMIRAH: MEmang seram.

    LYNN: Bahaya sgt, takut di buatnya.

    ILA: Yer lah kot.

    ReplyDelete
  6. JOY: Tu lah, tak bley dkt².

    ELY: Takut aku nak hon, kang di kejarnya aku plak, bala nnt ^_^

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive