HUJAN...Berkat DOA dan SOLAT HAJAT

Wednesday, June 26, 2013



Alhamdulillah...hujan kita tunggu² muncul juga. Terdengar radio masa on the way nak balik tu. Selepas solat zohor tengah hari smalam, Masjid Negara ada buat Solat Hajat dan doa. Petang tu terus hujan. Syukur. Hujan lebat selebatnya beserta angin. Sampai aku takut nak drive sebab jarak penglihatan yang membataskan. Memang tak nampak sangat jalan. Lebatnya hujan sampai aku rasa macam hujan batu. Sebab kereta dan cermin rasa macam berdetak² kuat. Macam baling batu tu.

Petang smalam juga famous status hujan kat FB dan gambar hujan kat IG >_<. Kalau sebelum ni kita merungut...tak suka hujan sebab jalan sesak lah, baju tak keringlah. Tapi status semalam sebaliknya. Memuji dan bersyukur sebab hujan turun...mensyukuri nikmat hujan yang diturunkan olehNYA. Bak kata seorang sahabat:

'Allah berikan jerebu supaya kita lebih menghargai nikmatnya titisan hujan'

Dah boleh nampak keindahan awan yang selama ini di litupi jerebu. Pagi ni jerebu pon dah nampak ada kurangnya. Tapi petang smalam Bangi lambat hujan. Dekat pukul tujuh malam baru hujan turun. Kena tunggu giliran kekdahnya...hehehe...itu pon kejap jer. Tapi bersambung bila pagi tadi hujan lagi kat bangi. Sejuk sikit rasanya. 

Note: Good luck lagi buat suami. Hari ni exam paper 2 and 3.



You Might Also Like

24 komen

  1. Tu la kan..
    Ada hikmahnya jerebu ni
    Kita lebih jaga kesihatan, lebih bersabar tggu hujan, lebih byk berdoa pd Allah :)
    Alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah hujan rahmat semalam..mmm..aku dah abis dah exam...semalam je amik..laki aku amik lg arini...aku amik setahun 1 sudah..kikikik

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.hujan kan fiza
    tmpt sy pun..ptg smlm dgn ribotnya.pg td kul brape tah hujan lg
    lega.mudahan lenyapla jerebu

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. semoga semua kembali pulih sedia kala yer Fiza.. ;)

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah kan... lebat betul hujan yg turun smlm dan awal pagi ni !

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah hujan.. sejuk sikit kann

    ReplyDelete
  7. betul tu
    kite kene mensyukuri setiap perkara tu kan
    di jadikan hujan panas jerebu tu semua ada hikmahnya
    saya ni newbies blogger
    baru je follow blog ni
    jemput ye follow blog saya
    umielman.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah semalam hujan..dapatlah mengurangkan sedikit jerebu yang tebal tu...

    ReplyDelete
  9. Hari ni mmg rs sejuk sket. Dah mcm ala-ala musim luruh kat UK kan? Dgn jerebu yg ala-ala kabus tu. Hahahahah!

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah nampak gayanya banyak tempatbyang dah hujan

    ReplyDelete
  11. betul tu Fiza...bila jadi macam nie..baru nak bersyukur bertapa nikmatnya hujan tu kan....

    ReplyDelete
  12. bangsar tak hujan tapi tgh malam ada dgr bunyi tiktik..tak surelah hujan or air dari compressor aircond keluar..hahaha..btw..angin kuat..so, jerebu nipis sikit..

    i pun ada minta tolong kawan i kat mekah doakan agar hujan turun..alhamdulillah..berkat doa semua termakbul jua..

    ReplyDelete
  13. SETIAP KEJADIAN ADA RAHMAT DAN PENGAJARANNYA..

    ReplyDelete
  14. putrajaya pon lebat kemain.. syukur sgt tgk hujan..dhlama tk rsa sejuk semulajdi..hehe

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah ujan turun juga mbasahi bumi..

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah, moga ada hikmah dan rahmat di sebalik kejadian ni

    ReplyDelete
  17. syukur alhamdulillah... hujan juga akhirnya.. kurang sket masalah jerebu ni kan...

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah hujan tutun membasahi bumi kurang sikit jerebu, good luck utk husband fiza

    ReplyDelete
  19. tmpat sy pn dh rsa sjuk
    alhamdulillah

    gd luck jg buat suami akak.

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah....

    Kat tpg pun hujan

    ReplyDelete
  21. pasni kena beringtlah..jgn mngeluh kalau hujan turun kan

    ReplyDelete
  22. alhamduillah..syukur hujan dah turun, jerebu pun dah makin hilang

    ReplyDelete
  23. sangat terok kan jerebu skang nie risau kt bebudak kecik

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page