Terlupa...Tak Perasan atau Cuai???

Monday, June 10, 2013



Ni gara² BAG NURSERY Qahirah tertinggal. Barang penting tu kan. Susu, pampers, baju suma dalam tu. Termasuklah HP Samsung TAB, tumpang dalam bag tu juga. Nak kata kelam kabut pagi ni...tak pulak. Siapa yang terlupa...siapa yang tak perasan atau siapa yang cuai nih???...hehehehe...Bukan salah mak yer noks.

Bila anak dah bertambah ni, bag pon bertambah. Tak cukup tangan nak membawanya. Dengan bag pump lagi kan. Jadinya...satu bag untuk kau, satu bag untuk aku...hehehe...Si abah bawa bag qahirah, si ibu bawa bag qhalif dengan bag pump. Si anak bujang yang dah skolah tu bawak bag sendiri lah kan. Aku dah letak bag tu kat rak kasut sebab si dia yang akan kunci pintu and grill suma. Dah tinggalkan pesanan lagi tu.

Masa on the way nak hantar tu, perasan bag qahirah tak der dalam keta. Mungkin si dia bawa skali kot. Sebab anak dara tu naik motor. Tapi dalam hati ni rasa macam ada benda jer yang tinggal ni. Instinct mak betul noks. Sekali HP bunyi, dari nursery...'kak, bag qahirah tak der ni'...alahaiiiiii...suamiku...nak patah balik tak boleh sebab nak masuk cyberjaya dah. 

Sampai office minta ijin bos nak balik kejap, nak hantar bag nursery anak. Call lah si dia tanya pasal bag, hurmmmmm...tak perasan katanya. Terlupa pon iyer juga. Bila aku cakap aku nak balik rumah, si dia kata tak per...biar dia yang amik. Main tarik² tali plak dah, berebut² nak balik amik bag anak...ahaks...Tak per lah, biar si dia jer lah yang balik. Jimat sikit duit minyak. Bukan apa, lagi pon aku nak amik TAB dalam bag tu....huhuhu...

Note: Jadinya...tak boleh nak ber INSTAGRAM, ber FACEBOOK dan ber WHATSAPP untuk hari ni...huhuhu...




You Might Also Like

26 comments

  1. alahai tertinggal sudah..dah penah jadi jaa

    ReplyDelete
  2. so hari nie berposa untuk melihat segala insta n pesbuk..nasib baik blog ada...hehehe

    ReplyDelete
  3. hehehehe biasalah tue... setiap ibu mesti pernah melaluinya... termasuklah liya hehehe

    ReplyDelete
  4. follow IG kawe kt sheena gebus...

    ReplyDelete
  5. adeih, benda penting tu.....sy pun kadang2 terlupa letak susu la, botol susu la....tu baru anak sorang..hehe..

    ReplyDelete
  6. ITS OK.. MASIH BOLEH BERBLOG.. :)

    NASIB BAIK TERTINGGAL, BUKAN TERCICIR..

    ReplyDelete
  7. biasalah tu sis..dee pun kdg2 terlupa beg sekolah agama anak..hehehe..

    ReplyDelete
  8. buat keje rajin2 sebab dah tak boleh semuatu.. ha.. ha..
    akak dulu kalau salahtu akakle soranga sebab suami akak langsung takder kena mengena bab anto2 anak2ni...

    ReplyDelete
  9. Oh, tu psl le nak amek ye? Sbb tab tu ke? Hehehehehe...

    Adeh, mcm hectic je bunyinya dgn beg yg byk tu. Huhuhuhu...

    Kami lgsg tak merase pegang tab. G umah mama die pun, mst kena bwk tab. Huhuhuhu....

    ReplyDelete
  10. ber-FB boleh lagi..guna komputer pejabat..haha

    ReplyDelete
  11. betul tue kak, byk beg skrg nk bwk. beg diaper lg, beb pump lg..dgn handbag lg, laptop g..ya ampun baru anak sorg nie, kalo 2 3 mcm akak..xtau la g mana jdnya

    ReplyDelete
  12. lupa + cuai la tu nok...eheh...

    ReplyDelete
  13. hehe..sekali sekala takpe...
    mmg gini gayalah kan,bila anak da 3...

    saya anak dua kadang pun ada terlupa nak bawak balik kg ke hapa ke kan..

    ReplyDelete
  14. Hihihi...biasalah kdg2 saya pun mcmtu jgk... mst byk incoming text semua bila tertinggal tab tu.. :D

    ReplyDelete
  15. tp masih boleh berblog oklah tu kan... hahahaha ....

    nama anak sy amir, awak adam anak sapa pulak kikikiki....

    ReplyDelete
  16. hahaha lawak lah mu kak..mmg lah kitorg dh bape kali gitu..terlupa botol susu anak..bape kali dh..mmg papa depa lah yg balik wp tmpt keje sy sblh umah je..sy tk bwk kete nk pegi htrkan pob tk blh jgk..haha

    ReplyDelete
  17. adatlah tuu bila tertinggal ekke ;)

    ReplyDelete
  18. hehehe...macam2 kan bila dah ramai anak ni,ada je yg kdg2 bole terlupa

    ReplyDelete
  19. dah katanyer terrrrrr... nak buat lagu mana kan hehehe

    ReplyDelete
  20. nasib baik leh amik balik..kalo jauhhhh...huhuhu

    ReplyDelete
  21. alahai... mmg gitu la kalau pagi2 dah kelam kabut... akak dulu masa keje pun merasa gak moment ni... hihi sekarang dah tak keje... bila baca kisah org lain... tersengih2 la... :P

    ReplyDelete
  22. hihi tak perasanlah tu fiza, 1st buka sekolah mmg kelam kabut kan

    ReplyDelete
  23. hihi.. sekali sekala terlupa kak

    *kak, jom doakan buat adik ina intanberlian

    ReplyDelete
  24. Itu biasa...kadang2 okje nak balik kg pun ada je benda yg tertinggal hehe..pagi pagi kot...kan kelam kelibut sikit!

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive