PASRAH Seorang ADIK!!!

Thursday, October 24, 2013

Kelmarin citer anak. Semalam anak. Harini pon bercerita pasal anak lagi. Asyik citer anak jer lah ko kan jemah. Gasaklah, blog haku. Suka suki haku lah nak citer pasal apa kan. Yang pasti, klo bercerita pasal anak, memang tak membosankan.




Kisah si kakak yang solehah, lagi bijak dan active. Bila dah bosan menconteng kertas, conteng dinding, conteng kerusi dan yang best...conteng diri sendiri. Makanya, kita cari barang baru untuk diconteng. Dan yang menjadi mangsanya adalah si adik...menjadi mangsa hasil contengan si kakak. Pasrah lah si adik bila kakak buat body art kat kaki dia tu.


Mak pon tak perasan noks bila masa dia buat body art kat badan adik dia ni. Masa nak BF baru perasan. Sehingga hari ini kesan contengan tu masih ada. Harap maklum. Nasiblah ko tak conteng muka adik kakak.




So sweet. Macam ni lah kekadang mereka. Sayang betul kakak kat adik kan.


Note: Al-Fatihah buat pegawai bank yg mati ditembak tu. Memang kejam betul lah :-(

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

61 comments

  1. Replies
    1. Ha'ah izwa. TUnggu lah adik dah beso sket.

      Delete
  2. rela plak si adik tu menadah tangan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...rela dalam pasrah dear ☺☺

      Delete
  3. eheh kertas xckup atas tangan pn jadi kan nasib la bkn kt dinding rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. TB, kat dinding, kerusi suma dicontengnya ☺

      Delete
  4. Biasalah budak.... Alia pun suka menconteng jugak sekarang ni.

    ReplyDelete
  5. alahai sukanya tgk dua beradik tu sama2 main tab....biasalah budak2 sukanya nak menconteng di badan sendiri......seni tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seni sgt khenn kak. Kita yg sakit mata nengok ☺☺

      Delete
  6. KAKAK NAK MAIN MAIN TU TENGOK KESABARAN ADIK.. HEHEHEHEH

    ReplyDelete
  7. hihihi..sabor jelah...
    Jelas sikap prihatin dan syg kakak pd seorg adik tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sabar pon kena sabar RH. Tapi dia memang sayang kat adik ☺☺

      Delete
  8. amboi sayangnyer kakak kat adik ye..dalam sayang2 dier buat jugak art kat adik dier yee..

    ReplyDelete
  9. alahai kreatifnye awk ni syg.. hehe

    tapi xpe, mama awk suke sebab die da famouskan awk dlm blog.

    heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...mesti dorang gelak klo baca & tengok bila dah beso nnt kan.

      Delete
  10. Ramai budak buat buat art atas anggota tak kira diri sendiri atau ada yg jadi mangsa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak zakie, dgn saya skali nak dicontengnya kak kekadang☺

      Delete
  11. kesian adik, dulu2 masa anak saya kecik2 saya ajar derang ingat hp nombor saya, pastu balik kije tgk penuh kaki tangan derang ngan nombor tepon saya, rupanya derang praktis kat tgn kaki lak heheheheh kakak tulis kat kaki adik, adik tulis kat kaki kakak
    hehehehehehhehehehe
    kreatif namanya, tak gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah...bagus tu. Kerjasama dua beradik. Kakak conteng adik, adik conteng kakak...hehehe...cute ☺

      Delete
  12. Hahahaha! Tergelak sy baca entri ni. Lagi gelak bile tgk kaki comel si adiknye hah. Terbayang2 muke adik bile time kakaknye bt body art tu. Mst comel...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fara, tunggu adik aydin kluar. Mungkin dpt merasa pengalaman mcm ni.

      Delete
  13. Sweetnya bergambar berdua tu. Membuatkan saya rasa nak bagi kawan kat Luth. hehehe... Contengan body art tu mmg lawak. Adik plak mmg layan je nampaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa...dah bersedia ker nak bagi luth adik...ahaks...

      Layan jer lah kerja seni kakak dia tu lyd.

      Delete
  14. sweet je...hehehe teringat masa derang kecik2 saya yg conteng kaki derang...agagaggaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haipppp...hahaha..conteng apa tu bitt? ☺

      Delete
  15. aiyok, comel itu dua anak sama2 tabbing. kalau izzat sure dia da tepuk tepuk tab tu. dia akan excited!
    sian adik, sure dlm hati adik bertanya, "apa salah aku?"...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut mood juga aida. Kekadang berebut. Tu mood tgh baik.

      Delete
  16. Redho je la adik ye hihi...

    Fiza nnt pm kt fb address ek
    Nak kasi fm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah nad. Adik kecik lagi kan. tunggulah ko kak bila adik dah pandai nnt ☺☺

      Yeayyy,,,nnt kita pm. Luv u lah nad.

      Delete
  17. macam ni lah anak2 kita... sementara nak besar... rumah baru cat anak2 dah menconteng huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena pakai cat yg boleh padam tu zie ☺

      Delete
  18. redha pula si adik bila kakak menconteng.. comel je bila tengok gambar dua beradik macam tu.. :D

    ReplyDelete
  19. hahahaha..okey lagi tu..guna pen...anak saya, conteng mukanya sendiri guna marker saiz besar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoiiii...lagi advance pakai marker ☺☺

      Delete
  20. hehehehe ini terlebih kretip ni fiza, alfatihah buat arwah semoga rohnya dicucuri rahmat, ya allah semoga kita semua dipelihara olehNya

    ReplyDelete
  21. EMM... ANAK-ANAK.., BEGITULAH GAMAKNYA.. RUMAH SAYA NI PUN, CANTIK LUKISANNYA DI DINDING.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seni kan bro. Sudah nak dpt lukisan dinding mcm tu...ahaks...

      Delete
  22. ehehe..sama macam anak kawan saya.
    tapi dia conteng diri sendir sampai ke dahi dia conteng

    ReplyDelete
  23. Hehee.. adik kdk2 mmg akan jadi bahan eksperimen akak atau abang.. :)

    ReplyDelete
  24. bukan main lagi adik tengok tab dengan kakak.. kakak pulak siap peluk lagi..cayang cangat le tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut mood juga kak mid. Kekadang berebut.

      Delete
  25. Sama la macam anak-anak saya. Pantang dapat pen, habis diconteng kaki & tangannya sendiri. Nak conteng dinding tak berani takut kena marah. Habis adiknya yang tengah merangkak tu pulak yang jadi mangsa karya 'visual art' dia. Haha

    ReplyDelete
  26. cian adik..hihhii...tapi nampak sweet je tgk mereka dok layan ipad sesama tuu

    ReplyDelete
  27. sayangnya kakak kat adik...adatlah kak..kejap gaduh kejap berbaik...budak nak membesar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah tu kan ema. Sabar jer lah ☺

      Delete
  28. sabo sabo.. jgn pelempang adik ya..

    ReplyDelete
  29. haha.. lawak la anak2 fiza. mesti riuh rumah

    ReplyDelete
  30. hahaha...betul2 pasrah kaki jd mangsa

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive