Buku IDEA BEKAL KE SEKOLAH

Monday, January 05, 2015


Baru jer sampai ke tangan. Tengok² dah ada parcel atas meja. Dan dah boleh agak apa isinya. #makbanyakanak kalau bab² resipi untuk anak² ni memang over. Nak beli jugak. Rembat sekali dua buku tu. Sebab resipi lain² kan. Menu Asia dan juga Menu Ala Barat. Kalau tak der idea nak masak apa untuk anak², Atau kalau dah kering idea nak bekal kan apa untuk anak², boleh refer kat buku nih. 


Packaging...Siap signature chef Azian lagi tu. Curlasss ko kan. Nak signature bagai. Bukan tak boleh beli kat kedai buku atau kedai buku online kan. Ni nak bagitau...kalau uolls berminat nak beli buku ni boleh beli kat PTS Online. Tapi....ada tapi tu...ahaksss...Kalau nak packaging dan juga signature dari Chef Azian sendiri macam yang aku dapat ni, silalah terjah blog [Chef Azian Hasan.Com]. Kat situ ada disertakan cara² nya. Aku tak berani nak bagi nombor HP orang sesuka hati yerp even di blog Chef Azian sendiri ada disertakan nombornya. 

Berapa harga buku ni? Alaaaaa...mampu milik jer harganya. Berbaloi dengan kualiti dan juga 44 resipi dalam tu. Boleh kecur ailio kalau ko tengok resipi² dalam ni tau...hehehe...Ok, harga untuk satu buka adalah RM15.00 jer. Kalau dua buku RM37.00 dah termasuk postage. Service cepat. Khamis order jumaat dah sampai.

Jom kita buat bekal untuk anak². Sambil buat bekal anak, buat bekal untuk diri sendiri sekali. Sebagai menyahut seruan pak menteri tu soh bawak bekal. Boleh jimat belanja katanya. Bab berjimat cermat semua serah kat rakyat khenn. Bab menghabiskan duit memang kena serah kat pak² menteri gittew. Sampai nak suruh potong gaji penjawat awam tu untuk bantu mangsa² banjir. Habis tu gaji pak² menteri yang setimbun tu tak nak potong ker untuk bantu mangsa² banjir jugak? Erkkkk...ter emosi plak. Dah nak tersasar cerita nih.

Ok...Aku benti kat sini dulu sebelum menyimpang jauh. Kalau uolls nak dapat kan buku Idea Bekal Ke Sekolah ni, klik jer kat link yang aku dah bagi tu yerp. Selamat Ber Bento. Peringatan buat diri sendiri juga nih ☺☺

Note: Jalan raya pon dah start sesak harini.



You Might Also Like

28 comments

  1. haaaaa menarik nih... d samping berjimat cermat gitu khennnnnn....

    ReplyDelete
  2. potong elaun keraian diaorg laaa..hehehe..

    ehhh..rindu nak membekalkan syahmi..

    ReplyDelete
  3. Wow..bestnyeeee..nie yg tetibe mcm nak beli tp anak baru sethn..canner??..ahaha

    ReplyDelete
  4. tak mau la beli...nak tuan blog share resepi2 nya hari2 kat blog ni..muahahah....

    ReplyDelete
  5. bagus ne tuk mak-mak yg nak siapkan bekal..mudah je kan, dpt jimat kos belanja anak sekolah.hehe

    ReplyDelete
  6. langkah yg sangat bagus. berbekal ke sekolah mmg menjimatkan wang.
    boleh ajar anak menabung....kita masih bg duit belanja, dan suruh dorg menabung....
    dulu masa sy kecik2, sy yg slalu bekalkan diri sendiri dgn lauk yg mak sy dah masak awal2 pagi sblm dia gi kerja....
    bekalkan sendiri je...kenyang gile makan kat sekolah....
    duit pun jimat....

    ReplyDelete
  7. Untunglah anak² akk.. Tiap hari bawa bekal lain²..

    ReplyDelete
  8. waaa....kimi dapat bento la hari2 kan

    ReplyDelete
  9. nk cri buku resepi utk anak kecik dl..bru la bekal ke sekolah.. hehehe

    ReplyDelete
  10. wah bagus nih..suka juga masak sendiri untuk anak2 ni

    ReplyDelete
  11. menarik nyer...
    nak beli gaks le. sebab pepagi kekadang serabut cari idea utk anak-anak dara berdua tu, fiza. asyik ulang tayang bekal yg sama aje kekadang... and pasal potong gaji kakitgn awam tu ~ cadangan bangang oleh cuepacs!!!

    ReplyDelete
  12. wah... menarik ni... next yer anak is pi sekolah~

    boleh stat blajaq dah (^____^)

    ReplyDelete
  13. Wahh menarik juga ni.. pasti bnyk tips yg ada tu...

    ReplyDelete
  14. mcm menarik lah Fiza..
    tq info Fiza..nak terjah blog Chef Azian nanti^^

    ReplyDelete
  15. kannnn dah rakyat pulak yang nak kena tanggung belanja negara. pfttttttt

    buku tu murah!!!!! kita memang suka yg murah. boleh la beli nanti ekekekekek. walaupun anak tak sekolah lagi :p

    ReplyDelete
  16. kene ada stp ibu yg punye anak2 sekolah ni.. sbb risau anak berlapar kat sekolah kan...

    ReplyDelete
  17. terbaik la akak..setuju sgt pttnya gaji pak menteri kena potong dulu kennnnnnn..opssss..hehehe

    ReplyDelete
  18. amboi tahun depan penuh ler blog dia ngan bekal ke sekolah..
    baguih.. baguih boleh rujuk...

    ReplyDelete
  19. Yeyyyy nak beli jugak nanti insyaAllah. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  20. Fiza, terjemahan tu insyaAllah dalam minggu ni saya pos ye. Sebab nak tunggu 31/12 ari tu untuk tengok berapa naskhah nak beli. Terima kasih ye sebab sudi terima. Saya niatkan wakaf guna nama arwah mak saya.

    ReplyDelete
  21. syok kalo masak masak untuk bebudak. kalo makan selera bagus lagi best.. anak buah CT kalo kasi telur goreng pun makan mcm sedap sangat hehe..

    ReplyDelete
  22. wah menarik buku camni kan
    tapi cam saya selalu juga sediakan bekal untuk anak
    cuma nak bagi dia nampak cantik tu yang malas...hehe

    ReplyDelete
  23. mcm mnarik je ni..
    ni yg buat x sabar ni
    dh la x sabar nak buat solid food .hihi

    ReplyDelete
  24. Nak beli jugak.. gugel2 psl buku ni jumpa blg fiza.. hehe

    ReplyDelete
  25. Oh, si Lya jumpa pasal buku ni kat sinilah. Menariklah macam nak beli juga walaupun anak bujang kata tak payah susah-susah buat bekal 'bukan-bukan' :)

    ReplyDelete
  26. wahh... hebat akak. mesti sedap2 akak buat nanti :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive