Ice Cream Roti

Tuesday, June 02, 2015


Terliur balik bila nengok gambar nih. Weekend aritu balik kampung. Kampug pandan jer pon. Orang key ell katakan. Pastu kat umah mak aku tu motor eskem memang suka ulang alik ulang alik. Bebudak ni kalau dah dengar bunyi motor dengan bunyi loceng dengan lagu 'paddle pop...wow. Paddle pop...yeay. Super duper yummy'. Memang dah tak keruan lah dibuatnya.

Selagi tak dibeli. Selagi motor tu ulang alik ulang alik, selagi tu lah dok berzikir kat telinga 'nak eskem...nak eskem'...ppffttt...Beli lah sorang satu eskem. Kebetulan ada plak eskem roti dan kebetulan dah lama tak makan eskem roti, belilah satu untuk diri sendiri. Pada hal boleh jer kalau nak buat sendiri. Beli jer roti hot dog tu pastu beli lah eskem kan. 

Memang penyejuk tekak betul lah dengan cuaca yang panas berdeting weekend tu. Memasing bila dah dapat eskem terus senyap. Dah habis eskem minta ibu punya eskem plak. Datang lagi motor eskem minta lagi eskem...Amboiiiii...Kalau ibu jadi tokey eskem memang boleh bankrupt lah kalau dah anak² asyik mntak eskem.

Note: Dah lama tak buat homemade ice cream.

You Might Also Like

24 komen

  1. Mmg terliur!!
    Hahaha..

    Kat mana lah nak cari ni...
    Hmm..kena buat sendiri la gamaknya

    ReplyDelete
  2. uishhh eskrem gini la layan...sedapnyeeee..

    ReplyDelete
  3. mak aiii..sedap tu fiza!
    saya pun dah lama tak makan ais krim roti ni
    kalau dapat ni....perghhh

    ReplyDelete
  4. Pergghhhh telan air liur laju-laju akak ni Fiza..
    Ais krim sedapnyaaaaa :)

    ReplyDelete
  5. Kalau dulu-dulu, dapat ais krim roti ni...dah macam kat heaven! haha!

    p/s: Terima kasih kerana sudi bersama Relaks Minda...anda amat2 dihargai

    ReplyDelete
  6. Assalam fiza, pekabo? tak cuti ke? cuti skolah ni..kalo buat ais krim kt umah, mesti lagi sdapppp.... buat laa.. fiza kan rajin, heeee~

    ReplyDelete
  7. eh kenangan sangat ni.. masa kecik dulu siap tunggu la motor eskem roti ni lalu hahaha. tapi hari tu I ada cuba makan ais crim ngan roti ni, husband kita kata pelik.. hahahaha.

    ReplyDelete
  8. Makan aiskrim dgn roti macam ini mesti kenyang Fiza
    Tempat kakak ni dulu ada org jaja tapi sekarang dah tak nampaklah..

    ReplyDelete
  9. ya Allah fiza...sedapppppp!!! skrang susah lee nak jumpe ...dulu senang jek.... tapi mujur rumah mertua lieya kat area pantai so kalo tingin nak makan roti sekerim mmg gi lepak pantai le.... sedap sedut2 roti yg dah basah ngan sekreim tu kan....nikmat tak terhingga...hehehehehe

    ReplyDelete
  10. Sedap ni.. Memang sedap dan dah try..

    ReplyDelete
  11. suka sangat eskrem roti ni, evergreen

    ReplyDelete
  12. akak emir pun sama.. SETIAP HARI WAJIB nak aiskrim..hahaha

    ReplyDelete
  13. Sedapnya! Lagi2 kalau makan time cuaca panas!

    ReplyDelete
  14. aida x pernah buat eksrem sendiri.
    da berzaman save resipi kat phone.
    tapi haraammmm x buat lagi ha ha ha ha :)

    apapun eksrem roti memang best!!!

    ReplyDelete
  15. wahhhhhh....sedapnye. lame dh xmkn aiskrim,mmg sgt terliur ;)

    ReplyDelete
  16. Nostalgia sangat eskrim ni....

    ReplyDelete
  17. mmg sedap.. dh lama xmkn roti aiskrim mcm ni.

    ReplyDelete
  18. Jauhnya balik kampung. Serupa macam tak balik kampung aje. Kalau dah kampung kat tengah bandar kena kata balik bandarlah, Fiza. Hehehe.... Kita yang orang kampung ni pun tak ngaku ada kampung, berlagak jadi orang Kay El juga tau *_*

    Budak-budak dengan aiskrim dipisahkan tak mungkin. Mahu berdesing telinga dengar mereka meminta, memujuk rayu sampai dapat. Minta maaf ya, kita tak tahu pun aiskrim paddle pop wow, yeah, yummy tu ada aiskrim roti. Ingatkan dia jual aiskrim kilang mari aje...

    ReplyDelete
  19. selalu gak buat ais krim roti ni ...

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page