Sentap...bila call HP hubby, suara pompuan yang jawab

Thursday, March 18, 2010


Dah 2 hari berturut². Aku call hubby tak dapat. Bunyi ada org angkat tapi senyap, tak der suara. Banyak kali macam tu, hangin di buatnya. Bila hubby return call kat office, dia kata pompuan cina angkat, padahal no office dah betul. 2 kali call pon macam tu gak. Mushkil...mushkil...

Pagi samalam call consultant, tgh² ckp line putus plak, call lagi. Skali orang indon yg angkat, aku tgk kat screen phone memang no HP tu betul, aku tak salah dail. Call consultant lagi sorang plak, org lain angkat gak...dia ckp salah nombor. Erkkkk...mcm mana bley salah plak nih, memang sah² nombor yg sama.

Yang lagi havoc adalah petang semalam. Dapat miss call dari hubby. AKu pon return lah call, uols tau siapa yg angkat call tu?.....berderau darah aku wei, bila pompuan yg jawab call dari HP hubby aku. Nama dia IKA....owh ika...Lagi buat aku sentap bila dgr suara lelaki tgh bercakap kat belakang tu, tak per...be cool walaupon hati dah mula curiga nih bila setan dah menghasut. Aku tanya lagi, "ika mana nih?", sbb adik ipar aku pon nama ika gak, sora pon lebih kurang sama. Tapi mustahil. Aku tanya lagi, "Abg Yin ada?"...dia mcm terkejut "haa". Hhmmm...sah² salah lagi lah ni. Tapi yg pasti, aku tak tekan nombor yg salah.

Trus aku call member offis hubby, dorang tgh minum. Lega bila dah dpt cakap. Aku cite pasal benda nih. DIa pon tak tau mcm mana bley jadi mcm nih, memang ada problem sbb 2-3 kali dapat call dari strangers.

Line MAXIS yang sengal atau pon telephone office nih yang dah tak betul, ntahlah. Tapi memang betul² buat aku tersentap tahap gaban, menyusahkan betul.


You Might Also Like

14 comments

  1. jangan sentap2... ofis aku mcm tu, kalau dail no jgn tekan laju2, msti salah no. sebab line office kitorang ada pasang service apa ntah... so, kena dail perlahan2 tekan satu2...

    ReplyDelete
  2. perghh...kalu aku pun sentap..kalu laki aku gagal dikesan selepas itu n balik uma xdapat penjelasan yg logik akal mahu perang dunia beb...

    ReplyDelete
  3. hehhe!! kalo aku pon jadi tak sedap hati, tapi sabo2..kadang line tu cam hampeh! gatsby 1 utk ko :)

    ReplyDelete
  4. sabar kak.. hehe bersangka baik laa kat suami insya Allah dia tak kan wat benda2 tak elok.. tapi kalau selalu bersangka buruk, itu yang dok jadi sangat tu.. hehe saya doakan kak bahagia dunia dan akhirat..

    ReplyDelete
  5. saya selalu gak kena.call member lelaki, tetapi hp dia selalu prmpn jwb.kerek lak 2 ckp bi.dia dok ulang "your no u have dail is currenly no avaiable"

    ReplyDelete
  6. AS: Memang aku dail satu² dengan penuh sopan santun...ahaks...tetap salah gak

    NORA: Perghhh...memang sentap.

    ReplyDelete
  7. IEDA: Aku memang seorang yg sabar, mekasih utk gatsby (^_^)

    PIDOT-OTAI: Btol tu pidot, kena bersangka baik. Setan tu pantang nampak kita curiga, mulalah nak menghasut.

    ReplyDelete
  8. ANAK PERAK: Hahahahaha...jahat tau, itu suma orang penah kena ☺☺☺☺

    ReplyDelete
  9. salam singgah jab nampak tittle menngancam tu hehe
    dear i pernah kena gak no da betul tapi pg kat tempat lain - sewel la maxis tu

    ReplyDelete
  10. hehehe.. sengal jugak kadang2 line tepon ni kan.. ada org call henpon my mom, dia tanya apasal u pakai no hubby saya ekeke... padahal tu mmg no my mom.. memacam hal tol kan..

    ReplyDelete
  11. ERMAYUM: Thanks dear for drop by (^_^). Tu lah kan, memang sewel kekadang. Nak kena komplen nih.

    LL: Hahahaha...ur mom pon penah kena gak erk, lagi dasat, dah mcm kena serang tu. Mcm mana bley jadi mcm tu kan.

    ReplyDelete
  12. fiza.. emoticon sentap tu lucu lah hahahhaa.. gila xsentap kalu gitu.. hahahahhaa

    ReplyDelete
  13. HAS: Sentap tahap gaban tau di buatnya (^_^)

    ELY: Hehehehe...nasib aku tak cpt gelabah ☺☺☺

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive