24 weeks pregnant - Iman Junior masih belum bersedia menunjukkan jantinanya

Friday, June 18, 2010


Dah lama tak citer pasal pregnancy journey. Alhamdulillah...hari selasa aritu gi klinik trus buat check-up skali. Amik result blood test. Dr cakap darah aku bagus. Condition baby pon ok...sihat. Cuma bila aku nak tahu jantinanya, dr. cakap tak nampaklah. Banyak kali gak godek sana sini, tapi di tutupnya dengan kaki. Aduhhh...ibu dah excited dah ni adik tgk baju² baby yang cute², especially baju baby girl (^_^).

Bak kata dr. kalau kes tak nampak nih, chance lebih kepada baby girl *wink*. Kita tunggu dan lihat sajalah. Tak kisah lah, boy or girl, janji sihat sempurna dan cukup sifat. Berat aku kali ni naik 2 kg. So...untuk pregnant 6 bulan nih, berat dah menjangkau 58 kg. Sekejap jer masa berlalu. Perut pon dah makin membesar bagai johan.

Pergerakan baby plak semakin rancak, ada jer aksi akrobatik yang di tunjukkan. Kekadang sampai terkejut di buatnya. Seronok sangat (^_^).

Alhamdulillah jugak, heartburn dah semakin berkurangan. Cuma skang nih tido malam tak lena sangat, kerap terjaga. Biasalah tu kot, dah nak masuk 3rd trimister nih.


Your baby is still on the skinny side with no body fat but his brain is growing rapidly and he's starting to fill the space in your uterus. By now, you probably have a definite "pregnant" shape and the linea nigra, a dark line of pigmentation, may appear down the centre of your abdomen. Your baby's taste buds are also forming and, believe it or not, his sweet tooth. Could that explain your sudden craving for doughnuts? No one knows for sure but it's a good excuse, next time you find yourself visiting the bakery.


You Might Also Like

6 comments

  1. a ah biasanye kalau kes2 tak nmpk ni slalunye girl. girl kan sinonim ngan sifat pemalu. hehehe. ingat anak sy aritu. 3 kali scan, 3 kali la dia xnk tunjuk dia boy ke girl. tp instinct kuat kate dia girl. bantai je bli baju girl. hehe

    ReplyDelete
  2. Tu lah noj, masa yg ist dulu akak ikut instinct...memang betul boy. Geram dah ni tgk baju2 baby girl, cute sgt (^_^)

    ReplyDelete
  3. next checkup, make sure u pegi dgn perut kenyang & bladder penuh.
    biasanya senang sikit baby tu terlentang kalo kekenyangan..hehe

    ReplyDelete
  4. heheheh i like isabelle theory.. kalau kenyang maka terlentang...
    :D

    ReplyDelete
  5. mmg kalau girl dia nyorok sikit..maklum le punn girl kan hehehehhe..

    sukenya dpt baby :)

    ReplyDelete
  6. akak arituh cehckup waktu 25 weeks baru nampak...sbb position baby asek kepit kaki...doc terpaksa scan dari bawah punggung..baru nmpk bebird dier

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive