Gendang Gendut Tali Kecapi, Kenyang Perut....???

Friday, June 11, 2010

Mata pon jadi mengantuk...hehehehe...Ada makan besar punya kat office nih tadi. Aktiviti² makan yang telah di rancang. Bila dah di rancang tu, biasalah kan, adalah tugasan untuk bahagian masing². Menu aktiviti makan² untuk hari ni:

Asam Pedas Ikan Terubuk

Ayam Goreng

Sambal Belacan bersama Bacang

Telur Masin & Ikan Masin

Timun

Kesemua makanan di atas bukan di masak di rumah yer, tapi di masak di office ni ha (^_^), termasuklah nasi putih. Bos² ada yang bermurah hati hulur duit buat belanja beli barang. Masakan memang marvellous, especially asam pedas dengan sambal belacan bacang...pergghhhh...sehingga menjilat jari. Masing² makan tak hingat dunia, bertambah nasi beberapa kali, termasuklah mak buyung nan sorang ni ha ☺☺☺.

Sebelum tu, orang² lelaki makan dulu, yerlah...nak gi sembahyang jumaat kan, pastu baru giliran orang pompuan plak makan (^_^). Lepas makan nasi, ada dessert plak. Buah²an, fruit cocktail & caramel. Memang kenyang lah. 

Apa lah menu makan² untuk next aktiviti...hhmmmmm....

Note: Kesemua gambar di atas adalah dari Google, pic. asal tak sempat nak snap ☺☺☺



You Might Also Like

9 comments

  1. wah....meriahnya....

    lepas makan...dpt lelapkan mata kejap...best kn..? huhu..,,

    next time buat makanan westrn lak.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    BABIES

    ReplyDelete
  2. adoiyaii..mana i nak cari asam pedas mlm2 buta ni?
    sambal bacang tu pun cukup menggoda.

    ReplyDelete
  3. asam pedas terubuk memang best kan.. terubuk masin pun sedap dibuat asam pedas..

    ReplyDelete
  4. Ya Allah sedapnya!! terliur saya...

    ReplyDelete
  5. NABILAH: Memang meriah.

    NIEZA: Sedap bangat (^_^)

    ReplyDelete
  6. ISABELLE: Sorry dear, buat you terliur mlm2 buta nih (^_^)

    NAD: Ala...dah habis ☺☺☺

    ReplyDelete
  7. LADY: Sedap, tapi tu lah...byk tulang lah.

    US: Tunggu habis pantang dulu (^_^)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive