Bergedil Sardin

Thursday, July 15, 2010

Ntah apa hangin yang datang, tetiba tekak nih terasa nak makan bergedil hasil buatan tangan sendiri plak. Selere pompuan bawak budak kan, lain macam sket, asal teringin jer, mesti nak buat. Kalau terasa nak mkn sesuatu tu, tapi tak tahu nak masak, ke kedai lah jawabnya (^_^). Buah delima jer aku tak dapat lagi nih...huhuhu...

Ok...berbalik kepada cerita bergedil nih, hajat di hati nak buat bergedil ayam, sebab kebetulan masak sup ayam, sekali habis lah plak sup ayam tuh sebab sedap gamaknya. Nak ganti dengan apa erk? Selongkar lah KC, jumpa sardin mackarel Ayamas. Sardin pon sardinlah...try and error. Tapi aku masak dulu sardin tuh, pastu baru gaul dengan bahan² yang lain. Sedap jugak...sendiri masak, sendiri pujilah kan...ahaks...

Tak lah susah pon buat bergedil nih, senang jer rupanya. Lepas nih bley buat lagi, tak payah beli kat kedai dah ☺☺☺


Pssttt...gambo cilok dari Google jer, mekasih yer google. Tak sempat nak snaplah.


You Might Also Like

7 comments

  1. ko buat aku rasa nak buat bergedil daging ptg nie! aku kalau dpt bergedil, mmg x mkn dgn soto.. terus ngap gitu je. heaven!

    ReplyDelete
  2. blm pernah cuba lg bergedil sardin ni...heee boleh gak tukar selera kan!

    ReplyDelete
  3. oh sedapnye. dah lama tak rajin nk buat begedil ni. padahal punye la senang kan

    ReplyDelete
  4. IZ-ANN: Silalah cuba, sekali cuba mesti nak buat lagi lpas nih ☺☺☺

    LIZ: Hahahaha...aku mkn dengan nasi jer, sedap (^_^)

    ReplyDelete
  5. ZARIN: Cubalah, sedap gak rasanya.

    NOJ: At least ko pernah gak buat bergedil, akak ni 1st time buat ☺☺☺, senang jer buatnya erk.

    ReplyDelete
  6. suak makan begedil..saya pernah makan begedil kentang dan daging saja..begedil sardin belum pernah..
    nak juga try masak sendiri begedil ni

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive