Geramnya...hantar service dekat sebulan, bila dapat...rosak jugak

Friday, July 02, 2010


Ni pasal HP Sony Ericsson C510. Awal bula aritu rosak, tetiba hang, pastu kluar 'No Netwok Coverage. Ngam² plak tu baru setahun pakai dah buat hal. Nasib ada Extended Warranty. Kalau service tak payah bayar.

Kisahnya...hubby hantar HP tu kat dealer untuk service 1st June aritu. Katanya dalam 2 minggu dah siap. Nasib ada HP spare. Walaupon buruk, tapi banyak berjasa. Hhhhhmmmmm....biasalah kan kalau dah janji melayu, cina, india, dekat sebulan baru siap. Semalam hubby baru amik HP tu.

Yang aku hangin, HP tu masih lagi tak betul, macam mana dorang bley kata HP tu dah ok? Still kluar 'No network Coverage'. Pagi ni try lagi, pon macam tu gak. Pastu battery dah weak, aku charge lah, bley plak, kluar ayat² cinta 'Battery cannot be charged. You must use a Sony Ericsson battery'. Ya ampun...apa lah yang dorang dah buat ngan HP aku tuh.

Menyusahkan orang betul, ingat orang beli HP tu pakai daun ker. Aku rasa macam dorang tak hantar service jer. Tgh hari tadi gi hantar balik. Kalau kali ni dia bagi HP rosak jugak, memanglah nak kena.......bakar kedai tu.



You Might Also Like

3 comments

  1. kadang2 dorang ni malas nak service..lagi2 lau cina..huh'..melampau-lampau..

    ReplyDelete
  2. hohoooo.. tak penah guna ericson..
    setia dengan Nolia jer...;)

    ReplyDelete
  3. AIDACOMEL: Tu lah, ntah btul ntah tak dorang hantr servis.

    KAKYONG: Tu lah, nak kena pakai nokia balik ah.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive