Kalau nak hisap rokok pon, jangan lah depan anak

Tuesday, July 13, 2010

Google Pic.

Aku benci betul lelaki yang hisap rokok depan bebudak. Especially yang dah jadi bapa nih. Kalau dah tak tahan sangat nak hisap rokok, pergi lah jejauh, jangan lah hisap depan anak.

Ni citer masa ahad baru nih. Masa cabutan bertuah tu, adalah sepasang somi isteri dengan 2 orang anak duduk kat belakang kami. Anak dia yg sulung dalam 4 tahun dan yang kecik tu dalam setahun. Selamba jer hisap rokok depan anak dia nih. Iman plak betul² duduk depan dorang, aku kat sebelah dah tutup hidung. Tak tahan bau asap rokok yang busuk dan memeningkan tu. Tak sedar ker yang ko tu bawak anak, kat depan ko plak ada anak orang pastu pompuan mengandung duduk depan ko plak tu. Hangin btul aku.

Selfish lah orang macam nih. Tak peka dengan keadaan sekeliling. Sedangkan pelukan dan ciuman dari perokok pon boleh membawa maut kepada kanak², inikan pula asap rokok.

Buat anda² yang kaki hisap rokok tu, especially bapa² & bapa² to be, klo nak merokok tu silalah pergi jauh², janganlah hisap rokok depan anak² atau pon depan pompuan² yang mengandung nih. Kat kotak rokok tu pon dah di beri amaran tentang bahaya rokok nih. Faham² lah yer.

Google Pic.

Peace no war.


You Might Also Like

12 comments

  1. ayah sy cukup anti ngan perokok (padahal anak dia seme smoker). kalo kt kedai mkn dia tgh mkn, tetiba ade org meja blakang tgh isap okok, selamba je kena maki org tu. ktorg plak yg terus tunduk hadap makanan sebab dh malu. hehehe

    ReplyDelete
  2. tinggal jejak...

    setuju dgn post saudari
    saya xsuka merokok
    http://fantasticosyafiq.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. salam ziarah..jalan2 sini sambil follow2 me too

    ReplyDelete
  4. sameeee..tk sukernyaa...dulu husben saya merokok tp saya ugut nak clash kalo dia tak berenti..terus dia berenti..hehehe..sape suruh merokok kan..??bahayala..lgpun bau dgn asap tu tk tahan laaa

    ReplyDelete
  5. kalo i, i sound je dgn sinis..dan beredar dari situ.
    selalu i buat mcm tu la... tangan mengibas2, sambil cakap "ish..si bodoh mana pulak isap rokok ni?"
    nak nak kalo tmpt yg tulis no smoking.

    ReplyDelete
  6. Yeah, I really hate that too. On top of that, from my understanding, as an Islam you're not suppose to smoke, correct me if I'm wrong. We get more than 50% of smokers in Malaysia from that race. If only rules can be enforced.

    ReplyDelete
  7. huh i pun tensi kalau org smoking and i kene hidu asap tu...

    ReplyDelete
  8. NOJ: Brutal ayah ko yer noj (^_^), tapi bagus ah ayah ko tak hisap rokok.

    SYAFIK: Thanks for drop by. Bagus 3x..jauhkan diri anda dari rokok.

    ReplyDelete
  9. AMY: Thanks amy, nnt i terjah blog u yer (^_^)

    AMIRAH: Hehehehe...bila kena ugut baru nerhenti yer, bagus 3x ☺☺☺

    ReplyDelete
  10. Isabelle, i tak reti lah nak sound org (^_^). Tapi klo gi kedai mkn, memang i dok jauh² dari perokok nih.

    ReplyDelete
  11. Thristhan, most of us hate that too. Yeah, in islam merokok adalah haram kerana mudarat yang pelbagai dari sudut kesihatan tubuh sendiri, orang lain, dan baunya yang mengganggu orang lain.

    For more detail- http://www.zaharuddin.net/content/view/259/95/

    ReplyDelete
  12. Memang tensi kan lady, baju pon bau rokok.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive