My Pregnancy This Week -- 29 Weeks

Wednesday, July 21, 2010


Sekejap jer dah masuk 3rd Trimester. Lagi 2 bulan ++ baby dah nak pop-out. Makin dekat makin berdebar² plak rasanya, tak sabar pon yer gak. Barang² baby satu apa pon tak prepare lagi. Next week baru nak go check-up kat spital. Insya'allah...delivery kat An-Nur, Bangi. Dekat ngan umah.

Alhamdulillah...kesihatan mak buyung & baby ni baik² jer. Perut pon makin beso plak aku nengok. Jalan pon dah macam penguin gamaknya, tapi maintain laju. Ntahlah...tak biasa plak jalan slow², klo dah terasa mengah tu, barulah jalan macam pompuan melayu terakhir versi bawak perut...ahaks...

Pergerakan baby makin active. Wave sana sini, sampai senget² perut di buatnya, yang tak tahan bila baby start mengeras...perghhhh...uols pon tahu mcm mana rasanya kan.


Your baby's head is getting bigger and his brain is developing billions of neurons (important for later learning) at an amazing rate. His nutritional needs are growing too. To meet his body's demands, you'll need plenty of protein, vitamin C, folic acid and iron. His bones in particular are soaking up lots of calcium right now, so drink your milk (or if you don't like the taste, try calcium-enriched orange juice).


You Might Also Like

8 comments

  1. semoga nye sume selamats ek fiza..

    ReplyDelete
  2. waktu baby bergerak rasa mcm butterfly...tapi masa baby mengeras tu yang tak tahan...nak due lagilah dia asyik mengeras aje...

    ReplyDelete
  3. Insya'allah ☺☺. Lama dah tak borak ngan ko. Ada rezeki nnt kita jumpa erk.

    ReplyDelete
  4. Zaidah, memang rak tahan kan. Rasa mcm nak soh baby kluar cpt jer ☺☺

    ReplyDelete
  5. Hey babe, congrats to you. Will check out your blog for the cute baby :)

    ReplyDelete
  6. best nyer saat ni.
    lagi 2 bulan jer baby kuar.
    the best moment bila rasa baby gerak :-D

    ReplyDelete
  7. Thanks Thristhan. I will update until the baby pop-out (^_^)

    ReplyDelete
  8. Memang best aida, berdebar² pon yer gak nih.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive