Bila seminggu menjadi SURIRUMAH SEPENUH MASA

Monday, May 09, 2011


Seronok, tapi penat...penat yang berbaloi hokey ☺☺☺. Yer lah, jaga anak sendiri kan. Sebenarnya aku tak kerja last week sebab jaga anak yang sakit. Takkan aku nak hantar anak yang sakit gi nursery gak kan. Memang tak patut lah. Kang tak pasal² berjangkit plak kat anak orang, tak ke menganiaya namanya tu. Dah lah penyakit nih berjangkit. Kesian kat anak dara aku tuh. Untukmu anak, ibu terpasa amik Emergency Leave. Alhamdulillah...pagi nih nampak dah ok.

Tapi tu lah, 'LEMAU' jadi nya bila duduk rumah. Keja aku asyik nak tidooooo je. Ntah apsal aku pon tak tau. Asal letak kepala kat bantal jer, senang jer mata ni nak lelap. Anak²....main jer lah. Si abang sibuk tengok kartun, boring kartun, buka CD Magic English dia pulak. Si adik plak...guling² jer lah kejanya. Angkat montot tak habis², nak merangkak katakan, tapi tak bergerak pon...ekekeke...Bila nangis, sua jer lah 'nenen', tapi mata tetap lelap...muahahahaha...

Macam mana lah nak jadi Fully Housewife nih. Nak masak pon rasa malas jer. Kalau tak kerana anak ngan suami nak makan, ku gagahkan jugak memasak. haihhhhh...buruk perangai betul. Tu baru seminggu jadi Fully HW. Tapi bila weekend ok plak, cergas. Ni penangan tak kerja on weekdays lah nih.

You Might Also Like

4 comments

  1. anak sakit apa tu fiza..alahai siannya..
    sampai seminggu plak tu cuti ye..
    mmmm, tu la...kdg2 tu fikir gak boleh ke jadi surirumah..hehe.. bab2 nak kemas rumah tu la yg tak tahan..masak2 tu ok lagi la..ceee..mcm la rumah ku besar bebeno..

    opsss...nak tanya..fiza beli set magic english tu kat grolier ke ?? berapa ye bulan2 ?? so far,ada kah nampak peningkatan ?? banyak plak la ayu tanya ni kan..hehe..sila la jawab ye..

    ReplyDelete
  2. laaa demam ropenye qaira (ape ko panggil dia? qahirah ke?) aku kalu jadik fully HW mmg xmasak hahah.. fully potato couch ade lah hahaa

    ReplyDelete
  3. hahaha...tapi jadi surirumah ni kadang2 memang rasa malas siot...hahaha...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive