Lunch hari ni, Gulai Tempoyak Ikan Patin

Tuesday, May 10, 2011

Burrppppp...alhamdulillah ☺☺☺. Perghhhhh...1st time aku makan Tempoyak Ikan Patin, memang terbaik lah. Ni officemate aku, CINTA yang bermurah hati nak masak tempoyak ikan patin. Kebetulan balik Pahang.



Memang sedap lah. Tak der rasa hanyir. Makan plak ngan ulam² and sambal belacan, pastu nasi banjir ngan kuah tempoyak...terangkat ah. 3 pinggan nasi tambah uols, melantak ker gelojoh namanya nih...muahahahaha...

Kalau nak resipi, bley gi kat blog zu @ CINTA erk. Mekasih zu...kenyang akak. Next time kalau balik Pahang beli lagi Ikan Patin yer ☺☺☺

You Might Also Like

15 komen

  1. wahhh sama ngan kita... mak kita masak tempoyak ikan patin..nyumm nyumm

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaaaaa....terliur i tau..huhu..

    ReplyDelete
  3. SAYA DAH 30 TAHUN. TAK PERNAH MAKAN TEMPOYAK DAN TAK TAHU APA ITU TEMPOYAK. HANYA TAHU SEKADAR NAMA.. BOLEH TAHU APA RAMUAN TEMPOYAK?

    ReplyDelete
  4. pergh sempat yer snap.. bile ke masenyer?? wokeh2 nnt blk pahang akan ku beli lagik..

    ReplyDelete
  5. adoi la...meleleh air liur aku...aku kan ibu mengandungI...HAHAHA

    ReplyDelete
  6. wah bgusnya leh makan tempoyak..bkn semua org makan kan..kita mmg tk reti makan tempoyak..tp tekak kpg jgk..

    ReplyDelete
  7. suka patin tapi tak suka masak gulai tempoyak..so, asam pedas patin pun boleh..hehehe..

    ReplyDelete
  8. uwaaaaaaaaaaaaa terliur.. ni lauk fav dni :)

    ReplyDelete
  9. wah,sedap nye ikan patin tu,plus ada sambal..memang kombinasi yg mantopp..kalo imesti lupa dah diet waktu ni kan..

    ReplyDelete
  10. PUAN TIA: Kebetulan sama erk ☺☺

    AYU: Alaaa...siannya.

    ReplyDelete
  11. Sian nya awak fairus. Takkan tak pernah mkn langsung. Durian makan tak? Mcm mana rasa durian, mcm tu lah rasa tempoyak. Rugi...rugi...rugi...klo tak pernah mkn. Klo dah mkn mesti nak lagi ☺☺

    ReplyDelete
  12. CINTA: Ekekekeke...tak prasan erk akk tangkap.

    CIKMOT: Hahahaha...memang sedap ah CM.

    ReplyDelete
  13. MRS FIZA: Lor...fiza tak mkn tempoyak ker? Sedap. Memang ada org tak mkn, taip durian boleh mkn ☺☺☺

    DEE: Wah, asam pedas pon layan gak tu ^_^

    ReplyDelete
  14. DNI: Sian dia terliur ☺☺. nnt gi cari ikan patin.

    MOMMYYEN: Memang mantopppp, memang tak ingat diet dah ^_^

    ReplyDelete
  15. perghh memang mantap lah ni..dah namanya pun ikan patin pahang kan

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page