Breastfed Baby will Breastfeed their Babies

Thursday, February 13, 2014


Betul ker? Rasanya betul sebab aku dulu minum Susu Ibu. Dah ada anak ni aku susukan anak² plak. Tapi bergantung pada orang juga kot. Kekadang ada gak nampak anak dara solehah nan sorang tu breastfeed kan anak patung dia. Tapi tak sempat nak amik gambar. Sempat amik gambar anak soleh sorang ni:


Pumping time katanya. Sibuk gak nak mengepam. Ko pam pagi, petang siang malan dan bebila pon takkan kluar susu ko tu dik...hahahaha...Si Qhalif kalau dapat medela swing aku tu suka betul main tekan². Pastu sibuk letak tangan sebab vibrate tu kan. Kalau mengepam kat umah pon sebelah pam sebelah lagi direct feeding. Demand vs supply. Salah satu cara untuk banyakkan susu ibu.

12 april 2012 - 12 february 2014

Happy 22 months old Iman Qhalif. Semoga membesar dengan sihat dan ceria. Lagi 2 bulan nak masuk 2 tahun. Makin banyak akal dan makin panjang akalnya. 

Note: Dan lagi 2 bulan nak dapat Ijazah dalam breastfeeding...woot..woot...☺☺


You Might Also Like

23 comments

  1. Respek lah.. Alhamdulillah dapt bagi anak fully BF kan fiza... tak sedar anak dah besor..:)

    ReplyDelete
  2. x jugak kak..mak saya dulu susu x banyak, tu pun dah start campur FM masa dlm berpantang. tapi alhamdulillah..Allah makbulkan doa saya utk fully bf anak. semoga dipermudahkan segalanya. amin..

    happy 22 months old qhalif yg comel :)

    ReplyDelete
  3. tak jugak kot. Kakak2 saya ada je yg tak breastfeed anak2 mereka. Sedangkan arwah mak saya breastfed kakak2 saya tu. Comelnya ank dara tu bleh ada idea nk bf anak patung dia. keke.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah. smga bjaya selesaikan kak. lg 2 bulan je... chaiyok chaiyok

    ReplyDelete
  5. Tahniah Fiza..kagum dgn ibu2 yg bekerja menyusukn ank..teruskn ya Fiza.

    ReplyDelete
  6. hahaa...sibuk ya qhalif nk pump..keluar susu tk..hihi
    nama ank fiza nk hampir sama dgn ank pompuan sy.. iman qaisarah..^__^

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum awak.. comelnya anak.. pandai dia tiru breastfeeding ya. alhamdullilah. semoga dipermudahkan kelancaran beri susu secara ekslusif. nanti beri sikit tips ya.. sheila nak tahu cara2 berguna... nak juga dapat sijil breastfeeding 2 tahun tu. hihi

    ReplyDelete
  8. haha.. gigih mengepam.. takpe..berlatih utk wife satu hari nanti..aminn...

    ReplyDelete
  9. Weeee..! Lg 2 bulan jek tu.. :)

    Nayli plak dia 'syuma' (susu mama) pada soft toy kucing dia hehe.. Kelakar

    ReplyDelete
  10. hahahaha adoi la anak2 kamu ni, banyak ke stok susu yang dapat tu? hahaha

    ReplyDelete
  11. hehehe.. nk tergelak KA tgk pic tu comey !

    ReplyDelete
  12. kagum sangat tengok ibu2 yang BF bb sampai umur 2 tahun.
    susu badan zura x banyak. x boleh nak supply ikut keperluan bb.
    selalu kena topup dengan FM.
    takpe lah itu jer rezeki anak. :)

    ReplyDelete
  13. hahaha..adey la leh gitu..tuh tiru aksi mama la kekdahnya tuh..hehe

    ReplyDelete
  14. lagi 2 bln nak dapat ijazah ye fiza...bestnyaaaa!!!
    pandai betul qhaliff menggayakan proses mengepam susu tu. hikhik... cute sgt!


    ReplyDelete
  15. Saya tak pun.. mak keja.. so tak dpt nak breastfeed kami. orang dulu2 tak reti sgt nak simpan susu frozen kan.. so botol laa kami suma. tapi alhamdulillah, saya breastfeed anak saya weeeee.

    ReplyDelete
  16. hahaha.... kiutnye dia, pengarauh mak betul ye...

    ReplyDelete
  17. fai sampai sekarang masih tak pandai lagi nk DF sambil pam.. sayang sebenarnya bila tgk susu sebelah meleleh2... nak kena usahakan juga ni. doakan fai juga dpt degree penyusuan macam kak. bby baru 7 bulan, setahun 3 bulan lagi nk tempuh. hihi..

    ReplyDelete
  18. dulu nina minum smpai 2 thn pastu susu mak dh habis. hehee.. semoga qhalif menjadi anak yg bijak. memang banyak akal dia.

    ReplyDelete
  19. alisha pun buat cam anak solehah fiza tu jugak.. dia tgk saya susukan aqilah, dia sibuk ambik bear buat sebijik macam saya

    ReplyDelete
  20. semoga saya pun dapat breastfeed Fateh Uwais sampai 2 tahun mcm sis amin2. sis masa qhalif dah setahun pam lagi tak? mohon jawab kt belog kita plissssssss hihihihihi tq ;)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive