KEM FUNZANIA MAC 2014

Thursday, February 27, 2014


Pagi ni terdengar kat radio IKIM fm. Aku skang dah beralih arah. Dah tak dengar HOT lagi dah. Suka dengar IKIM skang nih. Banyak kisah² dan tazkirah yang menarik untuk halwa telinga aku nih. Buat aku berfikir dan muhasabah diri ini. Ok...dah merepek plak dah.

Ni nak citer pasal Kem Funzania nih. Masa dengar orang dari Telaga Biru tu bercakap, buat aku dah rasa tertarik nak hantar Iman Hakimi kat kem tu nanti. Bermula musim cuti sekolah bulan march. Kem selama 2 hari 1 malam kat Janda Baik, Pahang. Khusus untuk pelajar 7-9 tahun. Antara aktivitinya:

INPUT KEM:

Solat is FUN (Bengkel perbaiki solat)
NATURE Lover (semai anak pokok)
5 Rencah 5 Rasa (makanan dan khasiat)
Mix and Match (ice breaking dan pembentangan)
May Allah bless us (solat Hajat)
Energizer Kid (Riadah)
Master Chef Cilik (penyediaan snack)
Dhuha time (solat dhuha dan doa dhuha)
I'm the Housekeeper (bengkel kemas bilik)
Funzania WARRIOR (rentas halangan) 

Menarik tak? Menarik sangat kan. Banyak aktiviti. Bebudak kalau time cuti biasalah khenn. Asyik mengadap tv dan gadjet. Sekali sekala bagi dorang join aktiviti macam ni. Mana tau ada perubahan. Kalau nak melentur buluh, biar dari rebung nya.

Yuran pendaftaran

RM280.00 seorang (pembayaran sebelum 5 Mac 2014)
RM300.00 seorang (pembayaran bermula 6 Mac 2014)

Untuk info lanjut, boleh layari website [TELAGA BIRU TRAINING & CONSULTANCY]

Note: Harap² tuan besar bagi kelulusan utk hantar anak dia kat sini ☺






You Might Also Like

20 comments

  1. menarik jugak ni..tapi takut2 lagi nak lepas anak gi tempat camni..

    ReplyDelete
  2. pilihan terbaik la fiza..mmg betul sekarang ni anak2 kalau tak kita bentul dari awal mmg parah lerr jawabnyer..hendak2 sekarang penuh dengan dunia IT..kalau diguna kan dengan cara yg betul no hal kan ! but sebaliknyer..

    thanks fiza for this info !

    ReplyDelete
  3. bagus jugak ni fiza...jadi adalah jugak aktiviti yang berfaedah untuk anak2

    ReplyDelete
  4. assalam bagus dpt ikuti kem ni...

    ReplyDelete
  5. bgs kan program mcm ni.. hubby deqla pun suka lyn radio IKIM FM tu.. :)

    ReplyDelete
  6. Still suka dengar Hot fm tambah2 tiap rabu pagi ada Dr. R. kehkeh

    Eh, komen tang pengenalan entry je. haha

    ReplyDelete
  7. akak dengar gak pagi tadi.. cam best aje sbb x tensen lebih kepada fun untuk anak2... kem ibadah yg fun ....

    ReplyDelete
  8. menarik ni nok...boleh aku usul pada hubby aku...

    tengs sharing nok...

    ReplyDelete
  9. mmg meneriklah program mcm ni.. done nuffnang yer

    ReplyDelete
  10. kalau macam ini ada ilmu orang buat duitkan hee....jadi mesti pergi hee..

    ReplyDelete
  11. Boleh katakan selalu radio IKIM war-warkan juga tentang ini..

    ReplyDelete
  12. anak saya masih kecil kalau dah besar terkadang kan sis mau gak pi hantar dia. heee teringat masa zaman sekolah kolej dulu asal ada aktiviti best jer mula buat muka sedih kt ibu ayah ...buat rajin2 hanya untuk mereka benarkan kita pergi hadiri kursus tu.kalau dpt pergi raya suka dalam hati

    ReplyDelete
  13. salam k.fiza..

    tenkiu sharing..menarik ni...

    ReplyDelete
  14. inshaa Allah tuan besar luluskan.
    smga dipermudahkan nnti kak

    ReplyDelete
  15. master chef cilik macam menarik je.

    fiza, rasanya bila usia makin meningkat kita makin suka dengar information daripada perkara2 kosong kan. sb tu kot fiza dah tukar ke ikim. mmg banyak pun manfaat ikim tu. sama gak mcm tv. saya lagi suka tgk al hijrah dan oasis kdg2 tv9. sbb ada banyak rancangan keagamaan.

    ReplyDelete
  16. ha ah betul2... dengar kat radio ikim... mmg menarik!!
    betul la saya pun dah bertukar ke IKIM... banyak sangat manfaat bila mendengarnya....

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive