Puji Ada Makna!!!

Thursday, February 20, 2014

Biasalah khenn. Kita kalau nak sesuatu tu kena lah puji tak hingat. Samalah jugak macam anak2. Dapat plak anak yang bermulut manis macam Iman Hakimi tu. Contohnya bila puji bab masakan ibu dia yang terror *lahsangat...'ibu, sedaplah ibu masak'. Ingatkan dah habis ayatnya. Rupanya ada sambungan...'nanti masak macam ni lagi yer'...ppfftttt....Tapi klo suami yg puji....haaaa...jaga2...auummmmm...ekekeke..
Ni pujian petang semalam. Mak pakai baju baru noks. Screen capture jer lah. Hover excited ko. Backorder punya citer. Berbulan tunggu tu. Penantian satu penyiksaan hokey. Erkkkk...bukan pujian yg orang komen tu yer. Pujian dari anak bujang yg soleh Iman Hakimi.


Petang smalam amik dia dari skolah agama. Pastu dia cakap 'Ibu...baju dengan tudung ibu cantiklah'. Amboiiii...baju ngan tudung jer ker cantik. Ibu ko ni tak cantik kerr. Sentap i tau uolss..hehehe...Masuk jer keta minta macam2. Kan dah cakap, ada makna disebalik pujian.




Yang ni aku saja nak tunjuk...muahaha...baju backorder Thepoplook. Haley chiffon blouse dengan Francine blouse. Owh...saya suka..saya suka...haley tu full lining and lining dia jenis kain jersey. Sejuk jer pakai. Dah upgrade kot sebab sebelum ni lining dia agak panas sket. Ok...dah jatuh cinta jugak dengan Francine blous nih. Rasa menyesal plak beli sehelai. Kalau ada nak beli kaler lain plak.


Biasalah kan. Bila ada baju yang kita minat sangat2, beli same pattern tapi berlainan kaler pon tak per sebab sangat selesa. Yang penting baju2 tu menutup vontot dan BF friendly :-)


Jangan kata aku eksen nak menunjuk2 baju yang aku beli ni. Cuma nak berkongsi keselesaan baju yg aku pakai ni yerp. Hati orang khenn. Susah nak duga. Baik aku cakap awal2. Mana tau uols berkenan nak beli jugak.


Note: Sekali sekala shopping baju ibu. Asyik shopping baju anak2 jer tak adil lah...hehehe...

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

26 komen

  1. dah lama tak shopping utk diri sendiri...

    ReplyDelete
  2. hahaha..anak saya belum masuk fasa " pandai memuji" lagi....

    ReplyDelete
  3. hijau tu serius cun...ok jatuh cinta sudah,,,...tp nak klik online tu rasa berat je,,,tp minat..sabo je la

    ReplyDelete
  4. hahaha anak2 skrg kemain memuji.. end up ada je benda yang dia nak disebalik pujian tu ;P

    ReplyDelete
  5. Cantik la akak!! farah punya pn dah sampai tapi baru sehelai jer.. ermmm yang lg sehelai berjanggut nak tunggu...sedey tak sempat nak melaram masa kat Bali..huhuhu

    ReplyDelete
  6. Kite punya haley x sampai -sampai..
    Mak sentap!

    ReplyDelete
  7. mulut manis ramai orang suka..

    mak nya pulak pantang dipujikan..
    ho

    ReplyDelete
  8. wah, pandI ANK Soleh tu memuji dgn makna yer..hihi

    ReplyDelete
  9. hehe standard ler puji mesti ada sebab, anak anak jaman sekarnag. Memang lawa la baju tu, I ada beli selai masa kat mesia baju gaya2 gini la untuk bf, sukerrrrr.

    ReplyDelete
  10. Mmg ibu nampak cantik… ni puji betul tau, tak ada niat lain… ikhlas dari hati gitu….
    Sama la saya pun… kalau baju dah suka tu, nak yg sama jer even lain warna…. ekekkek
    Tutup montot dan BF friendly lagi la berganda ganda bonus :)

    ReplyDelete
  11. betul3..selalu dah shopping baju anak..sesekali mak nak merasa juga..:)

    ReplyDelete
  12. ERM.. APE NAK KOMEN ERK? NAK KOMEN LEBIH-LEBIH BINI ORANG.. :D

    ReplyDelete
  13. wahhh dah merasmikan baju baru ye, mmg cantiklah fiza, kaler tu ceria!!!

    ReplyDelete
  14. Walau puji ada makna tapi bermakna otak dia berjalan Fiza.
    Dia tahu menilai juga tu jangan tak tahu...

    ReplyDelete
  15. Memang cantik... so sweet...ayu lah Fiza...:)

    ReplyDelete
  16. kita pnya belum rasmi lg..nk pakai gi keje mls nk berskirt bagai..simpan jalan2 sudah.. francie tu color dia cntik nya lahaiiiii.. tp yg mna eh

    ReplyDelete
  17. sapa lagi nk puji kalau bukan anak2 kita.. budak2 ni puji ikhlas tau fiza hehehe

    ReplyDelete
  18. salam k.fiza..

    uii..mmg cantik..blouse2 kat poplook ni mmg best.. cuma tak terbeli lagi.. eheh..

    ReplyDelete
  19. tak pernah lg shopping dgn thepoplook.

    ReplyDelete
  20. blouse poplook mmg cntik cntik kan.tak pa kak anak anak puji ikhlas.

    ReplyDelete
  21. Waa lawo bajunyertuh..nak jugek...siap anak puji..mmg betul lawo nih...

    ReplyDelete
  22. walaupun puji ade makne tetap jugak kembangkan sbb yg puji tuh ank sndri

    ReplyDelete
  23. ahaha.. selalu dh tau kalau ada org puji lebih2 mesti ada makna tu. tp memang cantik baju tu. siap tudung polka dots. hehe

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page