Selangor Catu AIR mulai Esok!!!

Monday, February 24, 2014



WhatApp yg aku dapat. Tapi smalam lagi hubby dah bagitau air akan dicatu. Tapi tak tau bila. Sekali dpt plak info ni. Trus call hubby nak kan kepastian sebab hubby iols kerja kat SYABAS. Memang betul.


Jadinya...marilah menadah dan menyimpan air bermula hari ni yer uols. Air kat umah tu dah siap tadah. Hubby terchinta ngan anak bujang dok tadah air tadi. Mekasih lah sebab tolong ringankan kerja isterimu ini. Luv you ketat2 :-)


Untunglah tokei kedai plastik sebab ramai orang beli baldi, besen, tong dok buat tadah air. Tak mustahil harga2 ni akan naik sebab permintaannya yang tinggi...ahaksss...Dengarnya musim panas sampai bulan April. Sama2 lah kita berdoa minta hujan.


Note: Nampaknya kena awasi anak2, especially anak dara tu sebab dorang suka main air.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

20 comments

  1. kami kat putrajaya nie pon rasanya tunggu time je niee nak catu air..jenoh laa...seb bek laa ada 4 tong besaq kat umah tu..bleh la standby...

    ReplyDelete
  2. sy ni bukan takat catu, tp langsung xde air.. msuk 3minggu dh kak.. seksa sgt, dgn sarat lg ni..sedeynya..

    ReplyDelete
  3. Ala kesiannya… bertabah aje la bila takde air… Harapnya tak lama kena catu air tu...

    ReplyDelete
  4. nak kena stanby stok la camni..
    susah kalo takde air ada anak ramai ni..huhu

    ReplyDelete
  5. Teringat fiza time kemarau takde air. Berduyun-duyun org beli bekas utk isi air. Sekrang senang. Setiap rumah kerajaan bagi tong besar.

    ReplyDelete
  6. Teringat fiza time kemarau takde air. Berduyun-duyun org beli bekas utk isi air. Sekrang senang. Setiap rumah kerajaan bagi tong besar.

    ReplyDelete
  7. dah start menadah air mlm ni fiza, risau kan

    ReplyDelete
  8. oh tiddakkkk!! Harap2 kejap jer jadi nya ni.

    ReplyDelete
  9. haah, budak2 suka main air, kena peratikan meweke:)

    ReplyDelete
  10. tahniah beb,...menang ephyra kat blog ina@intanberlian...

    ReplyDelete
  11. betul..anak2 akk pon suka na main air... sabar je la.... semuga Allah menurunkan hujan utk kita...

    ReplyDelete
  12. tu la kan. smga dipermudahkan segalanya.aamiin

    kak tahniah menang ephyra

    ReplyDelete
  13. Kena jimat n simpan air...kat perak ok lagi...tapi ader jg kwsn yang tskder air..kiteorg pun kena berjaga2.. juga nih..

    ReplyDelete
  14. semoga diturunkan hujan buat kita semua amin

    ReplyDelete
  15. salam kunjung balas..jd follower jg...tq

    ReplyDelete
  16. salam k.fiza...
    huhu..dugaan utk kita di lembah klang, semoga hujan kembali mmbasahi bumi..
    cma pun dah simpan stok air mentak kat umah..

    ReplyDelete
  17. huhuhu... takda air sshnya kan... ni dah kene catu pulak...

    ReplyDelete
  18. kami pun dah siap beli tong air baru utk tadah air. x cukup tong yg sedia ada sbb anak dah ramai ni kan. biarlah xde elektrik, jgnlah xde air. huhuhu

    ReplyDelete
  19. susahnya xde air ni kan... alhamdulillah kat area gombak tmpt deqla tinggal ada air.. tp tumpang simpati lah pd mereka yg alami masalah xde air ni..

    ReplyDelete
  20. tadah air banyak2 fiza..... mmg susah kalau xde air ni.... huhu

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive