5S | Bertabahlah!!!

Friday, September 26, 2014

Quick Update.


Hari mengemas workstation. Next week 30 september 2014 ada 5S. Bila dorang nak datang baru terhegeh² dan kelam kabut nak kemas khenn. Rasakan...sehari suntuk mengemas nampaknya nih. Kat bawah meja ni tak boleh ada apa² kotak hokay. Jadinya...mari kita sorok suma benda² di bawah meja. Bila dah habis 5S, kita letak balik di bawah meja....eerrkkkk...korang pon buat macam tu kan...ekekeke...

Maaf...harini tak dapat nak menjenguk jiran² tetangga. Banyak nak citer nih. Tapi kekangan masa dan tugas tak mengizinkan. Sekian....harap maklum. 

Note: Itu pon nak citer kan...hahahaha. #sukahatiakulah



You Might Also Like

25 comments

  1. esok kami ada cleaning days.. tp banyak plak tak dtg sebab ada GST talk.. so cancel lagi.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. ktorg tunggu 5S gak kaalau nak kemaskan partition he3

    ReplyDelete
  3. company ko pun ada 5s nok? mcm government kan..

    ReplyDelete
  4. kemas jangan tak kemas....biasalah kadang2 semua benda rasa penting sebab tu ada dekat tempat kita kan...hihi

    ReplyDelete
  5. kebiasaannya semua begini. huhuhu selepas pertandingan atau audit kembali ke asal

    ReplyDelete
  6. sy sejak tukar work station ni, msh kemas lg la..hahaha

    ReplyDelete
  7. Salam jumaat yer ! 5s mmg selalu bikin KA stress

    ReplyDelete
  8. Sepatutnya 5S itu dilakukan secara berterusan.. Bukan semasa auditor sampai baru kita nak laksanakan 5S.. Jangan jadi macam saya jugak.. :)

    ReplyDelete
  9. Salam Jumaat. Selamat berkemas ye :)

    ReplyDelete
  10. kat kampeni Zura x de 5S.. legaaaaa..
    hahahahha.. selamat berjuang Fiza~

    ReplyDelete
  11. Selamat ber 5S Fiza.. dah berkali2 rasa azab bila 5S ni..haha.. adoi pening den nak kemas opis.. ..:)

    ReplyDelete
  12. takpe fiza story jer
    at least boleh tahu khabar kawan2 :)

    ReplyDelete
  13. cakkkk :):) heheheheh mesti bussy tak toleh kiri kanan:)

    ReplyDelete
  14. Hahaha, bertabah lah... nasib baik tak pernah kena dgn 5S....

    ReplyDelete
  15. kena citer la..supaya saya tak bekerja ni boleh tau sikit2 apa benda 5s tu..heheh

    ReplyDelete
  16. Bertabahlah.. 5s ni boleh buat kita jadi mcm robot huhu.. :D

    ReplyDelete
  17. Hehe.. selamat mendeko-deko workstation.. kt opis lya xde 5s

    ReplyDelete
  18. kat mana lah dia nak pi sorok tu ... heheheee

    ReplyDelete
  19. kat sini pon BZ ngan 5s jugak ni, tak siap2 pon

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive