#KalauMakMenang

Friday, September 19, 2014

Senang jer nak menang nih. Hanya perlu buka, cari dan hantar...erkkkkk...bukan buka baju erk, tapi buka pek susu Dutch Lady...hahaha...Nak share contest dari Dutch Lady nih ha:


Nampak tu, lebih dari RM3.6 juta untuk dimenangi. Hanya beli Susu Untuk Membesar Dutch Lady 1kg dengan logo kemenangan. Lepas tu follow step nih:


Tapi kalau anak tak minum susu Dutch Lady macam mana? Apa lagi, kita bertukar kepada susu Dutch Lady sampai tamat tempoh contest. Pastu tukar pada susu asal balik...ekekeke...suka suki aku nak suruh tukar susu erk. Nak menang punya pasal kan. Ni yang rasa nak tukar susu nih. Anak² aku tak kisah susu apa pon. Janji susu...erkkk....hahaha...

Tapi kan, #KalauMakMenang lah. Mak nak:

1. Buat tabungan untuk anak² di masa depan. Iyalah...kos masuk Universiti skang pon dah mahal, apatah lagi jaman akan datang kan.

2. Mak nak ubah suai bilik anak² mak cantik². Nak buat mini library. Nak penuhkan rak buku dengan buku² yang berilmu, buku² motivasi dan buku keagamaan supaya dorang rasa tak nak tido dengan mak lagi dah dan tak payah gaduh² berebut nak tido sebelah mak sebab bilik tu cantik sangat sampai nak duduk dalam bilik setiap masa...haaaa...curlass angan² mak ko kan.

3. Mak nak bawak anak² gi gogoland *ayat qahirah @ Legoland. Sibuk nak gi sana. Tapi masih tak der rejeki nak bawak sebab faktor harga tiket yang mencekik darah, jantung, hati, limpa dan yang sewaktu dengannya. Bukan gi Legoland jer, mak akan bawak kat tempat² yang anak² mak teringin nak pergi.

4. Mak akan tunaikan permintaan anak² yang nak mainan idaman hati. Pilih lah nak mainan apa. 

5. Memandangkan anak² suka makan dan mak pon kuat makan, mak nak peruntukkan sikit duit nak buat Kitchen Cabinet idaman hati mak. Baru lah semangat nak memasak tu tinggi kan. Sebab dapat dapur idaman. Tapi mak rajin masak even KC mak biasa² jer. 


Ok...sebelum mak merapu lebih². Baik mak stop dulu. BERANGAN ITU PERCUMA kan. Dah kata #KalauMakMenang. Mak senaraikanlah impian² mak yang belum tentu jadi kenyataan nih. Tapi kalau jadi kenyataan...alhamdulillah...

Apalagi kawan², jom join. Boleh layari website DUTCH LADY [SINI] dan juga FB Dutch Moms Club [SINI] Luntuk maklumat lanjut.  

Note: Kejap jer dah jumaat kan. Minggu depan bebudak dah skolah. Selamat kembali jalan yang sesak. 




You Might Also Like

22 comments

  1. nasibbbbb budak2 ni memang minum dutch lady..hehehe....jom join jommm

    ReplyDelete
  2. Salam Jumaat fiza..APA khabar...hihi...kalau fiza menang bestnyaaaaaa....huhu

    ReplyDelete
  3. bleh cuba ni..mana tau kan rezeki melekat..

    ReplyDelete
  4. Nak tukar susu anak tak suka pula.... terpaksa setia dgn dumex dugro.....hehe

    Semoga impian ko noks tercapai :)

    ReplyDelete
  5. vavava..boleh try nie..gud luck..;)

    ReplyDelete
  6. dolu ada beli susu dutch lady kekanak kat umah ni, apak dier sesuke tukaq...ni nak try balik la

    ReplyDelete
  7. mak mesti menanglah....hehhehehehheh

    ReplyDelete
  8. wow... bestnya.. rasa teruja nak join sekaki..

    ReplyDelete
  9. Yg no 5 tu pun saya punya angan2 jugak... Dua hari lepas pegi Ikea tgk show room... sampai ke hari ni duk berangan nak KC yg cantik2.... nasib baik berangan tu percuma... sampai bawa ke mimpi pun tak kena charge.... ekekkek

    ReplyDelete
  10. rajinnya join.. sama mcm teman.. heeee.. good luck tauu

    ReplyDelete
  11. Wah..byk hadiah tu..mudah2an menang..wang besar !wang besar!

    ReplyDelete
  12. Takde anak macamana nak masuk contest #KalauMakMenang ni.. Kita sendiri jelah minum susu tu boleh? Ahaks! ;p
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  13. mudah2an kalau ada rezki anak2...insyaAllah...

    ReplyDelete
  14. iqy minum susu ni...
    nak try lah cuba nasib..
    hehe

    ReplyDelete
  15. good luck fiza. saya join contest dutch lady ni tak penahnya tersangkut. buat sakit hati je.

    ReplyDelete
  16. kalau memang best nie..hehehe.. tapi Emir tak minum susu nie..acaner tue.. huhuhu

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive