Halang Gigitan Nyamuk Dengan CARRIE MOZZIBUSTER

Wednesday, August 09, 2017

Kes denggi bukanlah suatu perkara yang asing di Malaysia dengan kadar peningkatan yang tinggi di kawasan bandar dan pinggir bandar. Tahun lepas sahaja terdapat lebih daripada 75,000 kes denggi yang melibatkan 166 kematian. Kebangkitan virus Zika kini menjadi satu lagi kebimbangan pada masyarakat. 


Antara punca denggi adalah longkang-longkang yang dipenuhi dengan sampah sehingga menyebabkan ada air yang bertakung serta sikap pengotor segelintir penduduk yang kurang mengambil berat mengenai faktor kebersihan di kawasan persekitaran dengan membiarkan air bertakung sehingga menjadi tempat pembiakan nyamuk Aedes antara punca peningkatan kes denggi.Menurut fakta dari WHO1, perlindungan terhadap gigitan nyamuk adalah penting bagi mencegah penyakit yang berpunca darinya. Langkah-langkah pencegahan harus diteliti terutamanya pada waktu siang dan penglibatan pencegahan yang aktif terhadap kanak-kanak. Baru-baru ini saya berpeluang menghadiri majlis pelancaran Carrie Mozzibuster di Hornbill Restaurant yang terletak di KL Bird Park

(From left) Ms. Pan Choi Yen, General Manager of WIPRO UNZA and Mr. Sriram Krishnamurthy, Chief Executive of WIPRO UNZA; officiating the launch of Carrie Mozzibuster by completing the backdrop with the mock Carrie Mozzibuster tubes.

CARRIE, sebuah jenama yang dipercayai ibu bapa mengeluarkan produk penjagaan diri kanak-kanak seperti mandian dan rambut, syampu, dan bedak talcum yang menyeronokkan dan penuh imaginasi. Carrie amat memahami kebimbangan ibu bapa. Bagi membantu minda kanak-kanak terus bekembang dengan cara bermain dan berimaginasi di dalam dan di luar rumah. 

Carrie telah mengambil masa 2 tahun bagi membangunkan produk ini secara teliti dan ia didaftarkan di bawah badan berkanun iaitu Lembaga Racun Makhluk Perosak, Jabatan Pertanian dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). CARRIE berbangga  memperkenalkan 2 produk baharu untuk menghalau nyamuk. CARRIE MOZZIBUSTER LOSEN PENGHALAU NYAMUK dan CARRIE MOZZIBUSTER LOSEN PENGHALAU NYAMUK dengan UV (dengan Perlindungan UV). Kedua-dua losyen ini telah diuji untuk menghalau nyamuk sehingga 8 jam.

(From left) Mr. Billy Law, Marketing Manager of WIPRO UNZA, Ms. Tushitha Moorthy, Marketing Graduate Trainee of WIPRO UNZA, Ms. Denise Tan, Product Manager of WIPRO UNZA, Ms Pan Choi Yen, Mr Sriram Krishnamurthy and Carrie the adorable elephant mascot.

CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion boleh digunakan setiap hari bagi perlindungan didalam rumah. CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion with UV dilengkapi dengan perlindungan sinaran matahari untuk jaminan di luar rumah. CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotions diformulasi khas untuk kegunaan pada kulit kanak-kanak, losyen ini juga diiktiraf dengan sijil HALAL.


Kedua-dua CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotions boleh didapati dalam pek mudah dibawa bersaiz 50ml dan 100ml. CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotions boleh didapati di pasaraya terkemuka, pasaraya hyper, dan farmasi di seluruh Malaysia.

CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion dijual pada harga RM 9.90 (Semenanjung)*/ RM 10.40 (Sabah & Sarawak)* untuk saiz 50ml, RM 14.90 (Semenanjung)*/ RM 15.60 (Sabah & Sarawak)* untuk saiz 100ml.

CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion with UV pula dijual pada harga RM 10.50 (Semenanjung)*/ RM 11.00 (Sabah & Sarawak)* untuk saiz 50ml, RM 15.50 (Semenanjung)*/ RM 16.30 (Sabah & Sarawak)* for 100ml. 

*Harga termasuk GST. You Might Also Like

1 komen

  1. terimakasih atas informasinya.. dan jangan lupa kunjungi link kami
    di https://goo.gl/8fRVgX

    ReplyDeleteLabels

Intellifluence

Afizah Abd Rahman is an Intellifluence Trusted Blogger

Blog Archive